Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Västerås
VIK

Thomas Paananen inför dagens bortamöte mot Björklöven

25 januari 2019 14:00

Ikväll fredag väntar IF Björklöven på bortaplan, nedsläpp klockan 19:00


Ni är på plats i Umeå och ikväll väntar bortamötet mot Björklöven. Vad tänker du inför kvällens match?

-Vi har gjort två bra bortamatcher nu, först borta mot Oskarshamn där spelet var bra men resultatet uteblev. Därefter vår starka och viktiga vinst borta mot Pantern för en vecka sen. Vi tar med oss att vi har en riktigt bra känsla i gruppen nu, både på hemmaplan men att vi också är starka och jobbiga på bortaplan.

Dagens motståndare Björklöven, vad är det ni behöver se upp med i deras spel?

-Skicklighet, de har ju haft en uttalat mål med att ligga i toppen i år så det är ju ett lag som besitter stor skicklighet. Men det är just det vi vill störa dem i och komma ut på isen idag för att styra matchen med vårt spel. Det kanske börjar låta tjatigt men vi lägger inte något stort fokus på våra motståndares spel. Vi tror på det vi gör och vill få våra spelare att bli helt trygga i det vi ska göra.

Ni fortsätter att använda samma två juniorer som sist, vad säger du om Gustavsson & Juhlin?

-Vi var mycket nöjda med båda två i senaste hemmamatchen. Det blir ytterligare en stor erfarenhet för dem att nu idag kliva ut på bortaplan i en hockeyallsvensk match. Jag tror att det kommer växa mycket med denna erfarenhet och förhoppningsvis våga ta för sig ännu mer. Bra och viktigt att vi kan plocka in juniorer i dessa lägen.

Laget, hur ser det ut? Några skador eller ändringar?

-Vi har fortsatt Hetta och Bergman på skadelistan. Dahlbom är hemma pga att familjen väntar barn. Därav kommer Olofsson från J20 in som reservmålvakt. Utöver detta blir det inga ändringar från senaste matchen. Juhlin blir 13:e forward och vi behåller backparen som sist. Ersson kommer vakta kassen ikväll.