Hemma
Pantern
PAN
Borta
Västerås
VIK

Thomas Paananen inför dagens bortamöte mot Pantern

18 januari 2019 16:00

Ikväll fredag väntar IK Pantern på bortaplan, nedsläpp klockan 19:00


Vad tänker du inför kvällens match borta mot Pantern?

-Vi har haft ett bra snack här idag med hela laget om att vi verkligen ta en seger på bortaplan och gå ut och göra en riktigt bra match.

Vad är det för något som ni vill se bli bättre i ert spel på just bortaplan?

-Vi vill se att spelarna vågar spela ut så som vi gör på hemmaplan. Ett deltagande från alla i truppen hela tiden, det har väl varit lite sisådär just på bortaplan. Just den biten har väl inte riktigt varit samma som på hemmaplan. Senaste bortamatchen mot Oskarshamn var vi på rätt spår i just detta men då lyckades vi inte riktigt med målen i fem mot fem. Det är väl där vi vill se att hela laget lyfter ett steg och tar för sig. Vi vet vad vi vill och ska göra, så vi vill gå ut och göra en riktigt bra match ikväll.

Kvällens motståndare Pantern, vad har du att säga om dem?

Vi har inte pratat så mycket om just dem inför ikväll mer än att vi vet att det är ett lag som slår alla lag i ligan när de spelar bra. Så för vår del gäller det att vara på hugget och ta tag i matchen från start.

Något annat ni vill se av laget ikväll?

-Specialteams blir bara viktigare och viktigare när vi nu går in mot avslutningen av grundserien. Vi vet ju att vi är riktigt vassa i vårt PP så vi vill absolut att de ska få komma igång mer igen, gärna nått mål i den formationen ikväll! Det är så tajta matcher nu så det kommer vara där det avgörs nu i boxplay och powerplay.

Laget, hur ser det ut? Några skador eller ändringar?

-Inga ändringar från senaste matchen. Cederberg blir 13:e forward och vi behåller backparen som sist. Ersson kommer vakta kassen ikväll.