Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västerås
VIK

MODO Hockey - Västerås IK 4-3

15 oktober 2018 11:30

Västerås IK förlorade borta mot MODO under söndagseftermiddagen. Matchen slutade 4-3 (0-1, 4-1, 0-1) till hemmalaget som också vann skotten 36-26. Målskyttar för VIK i matchen var Lukas Zetterberg, Acke Ringström och Anthon Eriksson.


Första perioden

MODO får matchens första powerplay sex minuter in i den första perioden. Men VIK klarar av det numerära underläget. Drygt halvvägs in i perioden så blir det spel fyra mot fyra efter att Jesper Cederberg och Oscar Pettersson utvisas två minuter vardera för Roughing.

Strax efter att båda lagen är fulltaliga får VIK chansen i powerplay och då kommer matchens första mål. Lukas Zetterberg får i en omställning en fin passning från Kalle Östman och fri från kanten så gör Zetterberg sitt femte mål för säsongen. I slutet av perioden så får Daniel Sylwander och Isac Skedung varsin 2+2-utvisning för fighting. Perioden slutar 0-1, skotten i första perioden 11-5 till hemmalaget.

Thomas Paananen om den första perioden

-Jag tycker förstaperioden är en helt okej bortaperiod, vi följer vår matchplan. MODO skjuter mycket skott, men det mesta är från utsidan. Sen gör vi ett fint spelvändningsmål i PP, så en bra förstaperiod från vår sida.

Andra perioden

VIK får en riktigt bra start i andra perioden när Acke Ringström två minuter in i perioden gör sitt första mål i VIK-tröjan. VIK vinner tekning i offensiv zon och Ringström skickar iväg ett dragskott som hittar in bakom Oliver Dackell, vilket innebär 0-2 på tavlan. Strax efter målet så får MODO chansen till powerplay, MODO reducerar till 1-2 i det numerära överläget. En passning över centrallinjen studsar på en VIK-skridsko framför eget mål och går ut till Jonathan Johnsson som lyfter upp pucken i mer eller mindre öppet mål.

MODO kvitterar till 2-2 sju minuter in i den andra perioden när Daniel Sylwander sätter en retur bakom en skymd Samuel Ersson. Hemmalaget ska också ta ledningen efter 08.28 spelade av den andra perioden, det när Henrik Björklund forcerar in en retur. Direkt efter målet väljer Västerås IK att ta timeout.

Efter powerbreak i andra perioden så har VIK en riktigt bra period i matchen. Ett av de bästa lägena får Albin Olofsson som kommer till ett friläge, han får då en slashing precis i avslutsläget och VIK tilldöms straff. MODO väljer att till straffen temporärt byta målvakt och sätter in Erik Hanses för straffen, Hanses räddar Sebastian Benkers försök. VIK fortsätter att ha initiativet i matchen där man etablerar mycket spel i offensiv zon, det gör att 17.15 in i den andra perioden så tar MODO timeout.

MODO utökar ledningen till 4-2 med knappt två minuter kvar av perioden, i en omställning avlossar Henrik Björklund ett skott som hittar in bakom Samuel Ersson. Perioden slutar 4-1, skotten i andra perioden 13-13.

Thomas Paananen om den andra perioden

-Den andra perioden börjar också riktigt bra där vi gör 2-0, första tre-fyra minuterna av perioden är väldigt bra från vår sida. Men från det att de får 1-2 till deras 3-2mål så tappar vi konceptet helt och tyvärr släpper vi tre mål under den perioden också. Sen efter att vi tar timeout lyfter vi upp spelet igen och skapar en hel del chanser. Det känns som att deras 4-2 kommer från ingenstans. Men bortsett från de minuterna vi släpper in målen är andra perioden också bra.

Tredje Perioden

VIK får i den tredje periodens inledning chansen till spel i powerplay, men MODO klarar det numerära underläget. MODO får strax även de chansen att spela i powerplay, men VIK klarar av det numerära underläget. VIK drabbas av ännu en utvisning strax efteråt, den här gången på grund av för många spelare på isen, men VIK reder ut även det numerära underläget.

VIK reducerar till 4-3 med drygt sju minuter kvar av den tredje perioden. Isac Skedung snor pucken från MODO-spelare och serverar Anthon Eriksson som gör sitt första mål för säsongen. Med tre och halv minut kvar av tredje perioden så får MODO ett bortdömt mål efter videogranskning, då Lukas Wernblom sparkat in en retur i mål. Vid tekning i offensiv zon med en och en halv minut kvar av tredje perioden så väljer VIK att spela 6 mot 5, de gulsvarta etablerar tryck, men det blir inga mer mål i matchen som MODO vinner med 4-3. Skotten i tredje perioden 12-8

Thomas Paananen om den tredje perioden

-Den tredje perioden är bra från vår sida, långa stunder så matchar vi MODO och skapar en hel del chanser. Vi gör dessutom 4-3 och match av det, vi hade puckar dansande på mållinjen och med lye flyt hade vi kunnat få med oss poäng hem. Jag är nöjd med prestationen i matchen men vesviken över resultatet.

Tre matcher med tre bra prestaioner och sex poäng under veckan, vad säger du om erat spel?

-Vi har fortfarande saker att lära, men vi gör mycket bra saker. Vi pratar om varför vi gör saker bra, så det är inget hokuspokus. Men det finns något som gör att vi förlorar vissa matcher, det måste vi lära oss från.

Albin Olofsson gjorde debut idag, vad säger du om hans insats?

-Jättebra, han kommer in på ett jättebra sätt där han kör och åker skridskor. Sen är han jättenära att göra mål vid ett tillfälle vilket ger oss straff. En riktigt bra match från hans sida, tycker han gör det man kan förvänta sig och mer därtill.