Myrenberg uttagen till Juniorkronorna

8 augusti 2019 12:45

-Det är alltid en ära att få spela med landslaget


I dag presenterade huvudcoach Tomas Montén truppen till Juniorkronornas 4-nationsturnering i Universal Sports Palace, Perm, Ryssland, den 23-25 augusti 2019. Västerås IKs målvakt Jesper Myrenberg är med.

-Det är alltid en ära att få spela med landslaget, säger Myrenberg.

Myrenberg har fyra landskamper på juniornivå sedan tidigare på sin meritlista. Nu får han alltså chansen igen när Juniorkronorna drar till Ryssland för att spela mot hemmanationen, Tjeckien och Finland.

-En tuff turnering. De flesta landskamper brukar vara tuffa. Man är där för att visa upp sig. Ligga i framkant och göra sitt bästa. Oavsett motstånd gäller det att prestera, säger Myrenberg som känner att formen är god inför VIKs träningsmatcher och resan med Juniorkronorna till Ryssland.

-Jag tycker att jag ligger en bra bit fram på formkurvan. Det har gått fort med att känna sig bekväm där ute på isen. Positionsspelet känns ovanligt bra för att vara den här tiden på säsongen, och jag känner att jag börjar på en högre nivå nu än förra säsongen.

Västerås IKs sportchef Patrik Zetterberg:

-Jag är såklart jätteglad för Jespers skull. Det är kul för hela föreningen. Jag är inte förvånad att Jesper kommer med. Han har alla möjligheter att slå sig in i JVM-laget.

Totalt tre spelare från Hockeyallsvenskan kom med i Tomas Monténs trupp. Förutom Myrenberg var det också Södertäljes center Hugo Gustafsson samt Karlskogas forward Nikola Pasic.