Västerås IK - AIK 5-6 e.str
Publicerad: 2018-10-17
Västerås IK förlorade under onsdagskvällen mot AIK med 5-6 efter straffar. Det efter en svängig match där lagen turades om att ha initiativ och ledning i matchen. Målskyttar för VIK i matchen var Kalle Östman, William Wikman, Jonas Liwing, Mikael Frycklund och Sebastian Benker.

VIK kommer ut bra i matchen och har initiativet i början av matchen. AIK ska dock göra matchens första mål när Anton Holm gör 0-1. Bortalaget ska även utöka ledningen till 02 genom Garry Nunn. I slutet av perioden så utnyttjar VIK ett powerplay där Kalle Östman gör 1-2. Skotten i första perioden 9-9

Efter drygt halva den andra perioden så kan VIK kvittera matchen, det när Isac Skedung och William Wikman kommer i en omställning. Skedung slår pucken i exakt rätt läge till Wikman som sträcker fram klubban och hittar in bakom Källgren i AIK-målet. Wikman noterades därmed för sitt första mål för säsongen. Knappa två minuter senare så tar VIK ledningen i matchen, Jonas Liwing gör sitt första mål i VIK när han skjuter från backplats och pucken går in och ger VIK ledningen.

AIK ska dock kvittera, med knappt två minuter kvar av perioden så gör Jesper Frödén 3-3 till gästerna. VIK ska dock ta ledningen igen och det i periodens sista minut. Med bara sekunder kvar på klockan så får Mikael Frycklund pucken och skrinnar mot AIK-målet, han avlossar ett skott som går i mål. Domaren gör en videobedömning för att se så målet gjordes innan periodens slut, men målet godkändes. Skotten i andra perioden 11-19

Det är bortalaget som gör första målet i den tredje perioden genom Philip Broberg knappt halvvägs in i perioden. AIK tar också ledningen med 5-4 med drygt två minuter kvar av perioden när Simon Fernholm gör mål. VIK tar direkt på målet en timeout och väljer att plocka ut Marcus Dahlbom med drygt en minut kvar. Satsningen på spel sex mot fem ger också resultat när Sebastian Benker kan kvittera med 38 sekunder kvar av matchen. Skotten i tredje perioden slutar 5-7.

Förlängningen blir mållös och även de tre första straffomgångarna, där Mikael Frycklund är närmast att ge VIK segern, men avslutet träffar målramen. I den efterföljande omgången kan istället Eric Castonguay göra mål och ge två poäng till bortalaget.