Seger i sista seriematchen borta mot Kristianstad
Publicerad: 2021-03-14
Marcus Bergman tvåmålsskytt

Kristianstad - Västerås 1-4 (1-0,0-2,0-2)

Sista seriematchen för säsongen. Västerås åkte ned till Kristianstad för att bevaka sin sjundeplats i tabellen. Gissningsvis ville man även täppa till defensiven med tanke på de fem insläppta målen i den senaste hemmamatchen mot Mora. In i kassen klev Jesper Myrenberg. Kristianstad, redan klara för nedflyttningskval mot Väsby, ville säkert hitta något positivt att ta med sig inför dessa matcher.

Efter ganska medelmåtttiga insatser från båda lagen där de kvalificerade målchanserna var få föll endast ett mål i den första perioden. Det blev Kristianstad som gjorde 1-0 genom en fin spelvändning där man kom två mot en och avslutet från Kevin Wennström var klockrent. Jesper Myrenberg chanslös. Tid 19:28. Skott första perioden:10-10

Västerås öppnade den andra perioden genom att kvittera till 1-1 genom Fredrik Johansson redan i lagets första anfall. "Fredda" stod rätt placerad och kunde vispa in en retur. Tid 20:21

Efter målet fick både Kristianstad och Västerås spela powerplay. Inget av lagen lyckades dock speciellt bra i denna spelform och fortsatt oavgjort i matchen.

Det skulle ändå bli gästande Västerås som skickade in nästa puck i nätet. Marcus Bergman fick en fin passning och kunde åka in på vänsterkanten, skydda pucken, skära in mot mål, och hänga in trissan högt i bortre hörnet. Ett riktigt snyggt mål. Tid 31:26. Västerås vann den andra perioden med 2-0 trots att Kristianstad hade några lägen som kunde resulterat. Skott andra perioden: 9-13

Kristianstad försökte mobilisera lite energi och gå för kvittering i den tredje perioden men Västerås hade inga större problem att hålla rent framför eget mål. Endast två avslut letade sig fram till Jesper Myrenberg vilken fick en väldigt lugn avslutning på matchen.

Med fem minuter kvar av matchen kunde Västerås stänga matchen definitivt genom William Wikmans mål fram till 3-1. Finurligt framspelad av Sam Marklund i powerplay. Tid 55:49.

Kristianstad gjorde ett försök med sex man mot fem för att krypa närmare målmässigt. Det gick inte alls. Istället kunde Marcus Bergman defilera in med ännu ett mål för kvällen. Denna gång i tom kasse. Tid 59:44. Skott tredje perioden:2-9

Skott totalt: 21-32

Sammanfattning

Västerås gjorde precis vad som krävdes i denna match. Man tog tre poäng utan att för den skull glänsa spelmässigt. Lite oroväckande att både Lukas Zetterberg och Joakim Hilding klev av under matchen pga skador(!). Förhoppningsvis handlade detta om en försiktighetsåtgärd inför det stundande slutspelet. Västerås går nu in i slutspelet, mot Almtuna, med tre raka segrar. Det är inte det sämsta.