Falu IF blev för svåra på bortaplan
Publicerad: 2022-11-05
Det blev ytterligare en tung förlust för damlaget som fick se sig besegrade av Falu IF under lördagen.

Hemmalaget satte gasen i botten redan från nedsläpp och tog ledningen med 1-0 redan efter 43 sekunder. Sedan fortsatte målkavalkaden och matchen avgjordes redan i den första perioden som Falu IF vann med hela 5-0.

I den andra perioden blev det bara två mål men det var fortsatt hemmalaget som stod för målskyttet.

Julia Saarenketo kunde reducera till 7-1 i numerärt underläge i början på den sista perioden. Machens poängstarkaste spelare, Margot Desvignes kunde sedan sätta sitt fjärde och Falu IF:s åttonde mål.

Ebba Moselius reducerade ytterligare en gång för bortalaget till 8-2 men närmare än så kom aldrig Västerås. Hemmalaget kunde istället utöka och fastställa slutresultatet till 10-2.

Huvudtränare Evelina Husar efter matchen:

-Deras bästa spelare var numret för stora för oss den här kvällen. Efter en skakig och avvaktande förstaperiod så kliver tjejerna in i den andra som ett helt nytt lag. Det är då vi gör det som vi pratat om i paus vilket leder till en mycket jämnare matchbild. Vi orkar hålla uppe tempo i sista perioden trots att vi är kort om folk och vi får in två reduceringspuckar. Vår tredjekedja med Matilda Kihlberg, Amanda Eriksson och Linn de Pourbaix gör sin del av arbetet precis på det sätt vi förväntat oss av dem. De ska ha en stor eloge för att de gör det bra i en match med en hel del utvisningar och begränsat med speltid.

Nästa match för damlaget är Mora IK som man tar emot på hemmaplan i Mimerhallen den 12/11 kl 12:40.

FIF-VIK 10-2 (5-0, 2-0, 3-2)

Skott: 37-28

Publik: 42 personer

Jimmy Gerdin