Välbesökt ispremiär

5 augusti 2019 15:00

Suget efter ishockey och VIK är stort i Västerås. Uppskattningsvis 2 000 personer besökte årets ispremiär i lördags. Vår skribent Olof Loklint har sammanfattat dagen.


Återigen var det dags för det populära eventet i ABB Arena Nord där Gulsvart presenterade årets trupp med spelare under trivsamma former. Innan spelarna anträdde isen kunde besökarna ta del av tränarna Thomas Paananen och Lasse Ivarsson, sportchefen Patrik Zetterbergs och ordföranden Pär Södergrens tankar i en välfylld entre. Trots fint sommarväder hade många besökare sökt sig till ishallen. Uppskattningsvis 2 000 personer tog plats på arenans läktare för att njuta av underhållningen.

När väl spelarna kom in på isen möttes de av ett välförtjänt jubel. Först in var de spelare som representerade Gulsvart under förra säsongen, det Gula laget. Därefter följde nykomlingarna i en lång rad, det Svarta laget.

Under en knapp timme följde sedan en rad olika aktiviteter ute på isen där spelarna fick möjlighet att visa upp lite av sina kvaliteter. Först ett Skills competition och sedan ett avslutade matchspel mellan lag Gul och Svart. En match som "veteranerna" i Lag Gul vann med 5-2 till deras stora jubel.

När spelarna blivit avtackade av publiken vidtogs kanske den viktigaste, och mest populära, aktiviteten. Alla barn och ungdomar, fick chansen till att få autografer av sina hjältar. Kön till autografskrivandet växte sig snabbt lång och spelarna fick verkligen göra skäl för arvodet.

Nu blickar vi framåt mot säsongens första träningsmatch, på söndag hemma i ABB Arena Nord. Almtuna står för motståndet och det är nedsläpp 17.00. Fri entré för alla. Vi ses i hallen.