KLART: Vi heter Västerås Ishockeyklubb

26 juni 2018 12:15

Västerås Ishockeyklubb är tillbaka. Namnet alltså.
Svenska Ishockeyförbundet och Riksidrottsförbundet har på kort tid godkänt namnbytet.
- Kul att det gick igenom så snabbt, säger klubbens ordförande Pär Södergren.

Det var inför årsmötet den 13 juni som Jimmie Andersson och Robert Björklind från VIK Support skickade in en motion om att byta namn på klubben.
- Motionen, som var för elitföreningen, gällde att byta tillbaka till vårt gamla namn Västerås Ishockeyklubb (Västerås IK). Vi adderade att namnbytet skulle gälla ungdomsföreningen också, säger Pär Södergren.
Förslaget röstades igenom på årsmötet. I onsdags förra veckan skickades handlingarna om namnbyte in till Svenska Ishockeyförbundet.
Tillsammans med Riksidrottsförbundet har de nu tyckt till - och svaret kom snabbt.
- Ja, de har varit väldigt snabba. Vi har fått svar att namnbytet har gått igenom. Nu heter vi Västerås Ishockeyklubb och Västerås Ishockeyklubb Ungdom, säger Södergren.
- Positivt och kul att det gick igenom så snabbt. Att vårt ”rätta namn” är tillbaka. Nu börjar jobbet med att byta ut namnet på alla olika platser där det finns.
Låter som ett ganska så rejält jobb?
- Ja, alla ska nog inte förvänta sig att det nya namnet står överallt nu direkt. Vi kommer inte att ta några jättekostnader för att göra det, utan det får i stället ta lite längre tid, säger Södergren.
- Men tack vare det snabba svaret kan vi börjar arbetet nu.
Det är drygt 38 år sedan vår förening hade namnet Västerås Ishockeyklubb, berättar klubbens egen historiker Bosse Wallin:
- Då bytte vi namn till VIK Hockey, VIK Fotboll osv. Varje sektion blev en egen klubb. Och sedan dess har vi inte hetat Västerås Ishockeyklubb, säger Wallin.
Vad tycker du om att namnet är tillbaka, Bosse?
- Jag tycker det är jättebra. Tillbaka till rötterna, det känns väldigt bra.