Västerås IK - Surahammars IF 4-1
Publicerad: 2018-08-26

I den tredje och avslutande matchen av Proofdoor cup så ställdes Västerås IK mot Surahammars IF, de gulsvarta vann matchen med 4-1. Målskyttar för VIK under söndagen var Marcus Bergman, Kalle Östman, Jimmie Jansson och William Wikman.

Det är VIK som är det spelförande laget under den första perioden, där man vinner skotten med 15-3. De gulsvarta skapar ett par chanser och etablerar tryck, inte minst genom ett powerplay mitt i den första perioden. Det är dock de två målvakterna som går vinnande ur denna period som slutar 0-0.

Västerås IK tar ledningen med 1-0 knappt fem minuter in i den andra perioden då Marcus Bergman sätter en retur efter backskott av Emil Forsgren. Några minuter senare så kan VIK utöka ledningen, Marcus Bergman och Kalle Östman kommer i en omställning och den sistnämnde kan sätta 2-0 på passning från Marcus Bergman. Drygt 15 minuter in i den andra perioden så gör VIK 3-0, det när Jimmie Jansson får lite yta att kliva fram på och han utökar ledningen med ett skott från toppen av tekningscirkeln.

Drygt halvvägs in i den tredje perioden så reducerar Surahammar till 1-3, målskytt för Surahammar var Erik Sallhag som lyfte in pucken i målets bortre hörn. VIK replikerar dock omgående, Kalle Östman vinner pucken bakom målet i offensiv zon och kan servera William Wikman som är helt ren framför Surahammars mål. Wikman gör inget misstag och utökar ledningen till 4-1, vilket även blir slutresultat i matchen.

Kommentarer från spelare och ledare om Proofdoor Cup kommer under måndagen.