Publicerad: 2020-09-17
Daniel Öhrn tvåmålsskytt

Södertälje - Västerås 1-6 (0-1, 0-4,1-1)

Efter ett längre uppehåll i matchandet var det dags för lagets fjärde träningsmatch. Denna gång borta mot seriekonkurrenten Södertälje SK.

En spelmässigt jämn period där Västerås var ofina nog att tidigt ta ledningen genom August Tornberg. Målet föll redan efter knappa fyra minuters spel. August höll sig påpassligt framme när chansen dök upp och skickade in trissan bakom Alexander Sahlin i SSK:s målbur.

Trots att Västerås inte spelat match på flera veckor stod man upp riktigt bra mot hemmalaget under matchen första tjugo minuter.

Under den andra periodens första minuter böljade spelet lite fram och tillbaka där lagen skapade lägen utan att hitta fram till målet. Men det förändras raskt när Västerås plötsligt visade upp en ryslig effektivitet i att förvalta målchanser! En elegant spelvändning in i SSK:s zon förvaltades på bästa sätt. Pucken spelades över centrallinjen till Fredrik Johansson som i höjd med högra tekningscirkeln pricksköt 2-0 till Västerås. Bara någon minut senare avlossade Västerås back Simon Åkersström ett skott för styrning. Alexander Sahlin i SSK:s mål fick sträcka ut ordentligt med högra benskyddet för att mota pucken. Det gick dock inte bättre än att det blev en retur. En retur som Marcus Bergman påpassligt snappade upp och skickade in vid närmsta stolpen fram till 3-0 för sitt Västerås.

Efter den målfrossan fick SSK chansen att komma in målmässigt i matchen genom att spela i numerärt överläge men det hindrade inte Västerås från att göra ännu ett mål! Anthon Eriksson transporterade pucken från egen zon ned bakom förlängd mållinje i SSK:s försvarszon. Därifrån sökte han en passning till Daniel Öhrn som smugit upp framför SSK:s målbur. Passningen gick inte fram utan fastnade på försvarande SSK:klubbor. När de flesta trodde att faran var över för SSK letade sig pucken plötsligt fram till nämnde Daniel Öhrn som vispade till med klubbladet och fick se sitt skott smita in under Alexander Sahlin i hemmamåle. Västerås hade därmed gjort tre mål inom dryga tre minuter.

Men, det var inte slut där med målfabrikationen för Västerås denna period. William Wikman dukades upp med en passning i slottet av Jesper Johansson. William tvekade in på hanen utan laddade på ordentligt och fick se Västerås femte puck sitta bakom en aningen övergiven målvakt i SSK:s målbur. Fyra mål inom loppet av fem minuter är inte vardagsmat för något lag.

Perioden präglades av ett Södertälje som gick för att snygga till siffrorna och ett Västerås som väntade på lägen att spelvända. Södertälje snurrade stundtals runt riktigt bra i Västerås zon och skapade tryck. Problemt för hemmalaget denna kväll var att de allra flesta avslut missade målet. När de väl träffade mot mål stod Västerås målvakt Emil Kruse på post och avvärjde med bravur.

Hemmalaget lyckades till slut spräcka Emil Kruses målnolla genom SSK:s duktige Hugo Gustafsson som reducerade till 1-5 åtta minuter in i perioden. Dock krävdes det en Västeråsare för att pucken skulla gå in i mål. Emil Kruse räddade Hugo Gustafsson avslut men styrde pucken rakt på Västerås Fredrik Johanssons ben/skridsko in i kassen.

Västerås skulle dock få sista ordet när det gällde målgörandet i matchen. Med knappa två minuter kvar av matchen kom Västerås in i SSK:s anfallszon på högerkanten. Puckförande spelare droppade trissan snett bakåt till Daniel Öhrn som i höjd med högra tekningscirkeln hitta maskorna i nätet bakom SSK:s burväktare. Sjätte målet för Västerås och en snygg avslutning på matchen för de Gulsvarta.

Skott totalt: 24-41

Summering

Med tanke på att Västerås stängde ned all verksamhet under två veckor efter bortamötet mot BIK Karlskoga(pga sjukdom) var insatsen överraskande god. Flera spelare såg väldigt pigga, rörliga och alerta ut och stundtals broderade Västerås med ett kreativt anfallsspel. Det tillhör inte vanligheterna att Västerås åker hem från Scaniarinken med så klara segersiffror som nu skedde.