Till slut ramlade målen in och gav seger hemma mot Tingsryd
Publicerad: 2022-01-21
Ny nolla för Johan Gustafsson. Säsongens sjätte!

Västerås - Tingsryd 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)

Fredagsmatch hemma i ABB Arena Nord och chans till snabb revanch. Bortamatchen senast mot Vita Hästen gav mycket i övrigt att önska. Klar förlust och en ovanligt svag insats. Kvällens motståndare Tingsryd kom med seger borta mot Södertälje i bagaget. Skulle Västerås hitta tillbaka till ett vägvinnande spel igen??

Det var inte den sedvanliga intensiva inledningen av Västerås på hemmais. Tingsryd stod upp bra och det var spelmässigt jämt ute på isen. Det blev dock Västerås som fick göra första målet. Tingsryd i anfall och spel back back på offensiv blålinje misslyckades. Västerås Anton Svensson fick fram klubban och bröt den tänkta passningen och fick därmed fri gata ned mot Tingsryds målvakt Tomas Rydén. Anton valde en liten dragning i sidled och petade in pucken förbi målvakten fram till 1-0. Tid 05:02.

Båda lagen hade därefter chans att göra mål i powerplay men misslyckades. En spelmässigt jämn period där Tingsryd då och då satte lite tryck i offensiv zon. Skott: 7-9.

Den andra perioden blev spelmässigt annorlunda. Västerås fick lite bättre ordning i sitt spel och tillbringade den mesta tiden i gästernas försvarszon. Trots ett försök i powerplay, och många avslut mot Tomas Rydén i TAIF:s kasse, kunde inte hemmalaget peta in något ytterligare mål. Tingsryd å sin sida hade dubbla chanser till spel i powerplay men hade förfärligt svårt att få till ordnat uppställt spel och därmed försatte de chansen att komma ifatt målmässigt. Skott: 22-4

Matchbilden fortsatt densamma som i den andra perioden. Västerås förde spelet, skapade chanser, och till slut kom 2-0. Det behövdes dock ännu ett spel i powerplay för att målet skulle falla. Tingsryds Allan Mc Shane drog på sig en utvisning(hakning, 40:54) och efter ett backskott från Daniel Gunnarsson kunde Marcus Bergman peta in målvaktsreturen fram till 2-0. Tid 42:39.

Med knappa fyra minuter spelade av perioden blev det fight! Alexander Lunsjö brakade ihop med Tingsryds Elias Gunnarsson och det slutade med var sin femminutersutvisning för just fighting. Upprinnelsen var en tackling Lunsjö satte in som väckte TAIF:s ilska. Domaren bedömde tacklingen som interfercence och TAIF fick därmed en liten biljett in i matchen igen. Lyckligtivs för Västerås fick inte gästerna ordning på detta powerplayspel heller och kunde enkelt städa av utvisningen.

Efter denna incident med spel i boxplay tog Västerås över spelet närmast fullständigt och parkerade långa stunder i gästernas försvarszon. Det dröjde dock innan ännu ett mål kunde räknas hem. Denna gång var det Filip Karlsson som höll sig framme och petade in en målvaktsretur fram till 3-0. Tid 53:36.

Med två minuter kvar av matchen stod Alexander Lunsjö för en fin prestation genom att hitta in med en passning till Anton Svensson vid bortre stolpen som kunde vispa in sitt andra mål för kvällen. 4-0 och matchen därmed definitivt avgjord.Tid för målet blev 58:08. Skott: 16-7 Skott totalt: 44-20.

Summering:

Västerås kom till spel med flera ordinarie spelare borta. In i laget kom de tre juniorerna Karl Persman, Marcus Lindström, Alexander Dahlberg. Det blev därför en hel del omdisponeringar i kedjorna pga. detta. Trots det kunde Västerås sakta men säkert nöta ned kvällens motståndare Tingsryd och till slut ta en ganska bekväm seger vilket måste ses som en styrka med tanke på ovan nämnda.