Förlust borta mot Modo
Publicerad: 2020-11-29
Alexander Younan ende målskytt.

Modo - Västerås 4-1 (2-0,1-1,1-0)

Efter en blek insats hemma mot AIK senast var det lite upp till bevis i dagens match mot Modo. Om man trodde att Västerås skulle komma ut som retade tigrar från första bytet så trodde man fel. Tyvärr blev inledningen på matchen lika dyster, spelmässigt, som senast hemma mot AIK. Modo tilläts närmast fria isytor att åka med puck. Något som man givetvis förvaltade på bästa sätt. Det tog endast knappa två minuter innan Emil Kruse fick släppa första pucken förbi sig. En räddning, retur, och 1-0 till Modo. Målskytt för hemmalaget blev unge William Strömgren som därmed fick göra sitt första mål i HockeyAllsvenskan. Tid: 01:52.

Väckarklocka för Västerås? Inte riktigt. Bara en kort stund senare fumlade Västerås med pucken vid sargen, tappade densamma, och vips blev Modos Edwin Hedberg ren med Emil Kruse och lyfte snyggt in 2-0. Tid: 03:30.

Efter Modos 2-0 tog Västerås tränare Thmas Paananen en alldeles nödvändig timeout.

Trots den nödvändiga timeouten för Västerås var det forsatt Modo som dominerade spelet närmast fullständigt ute på isen. Västerås hade understundom väldiga besvär att överhuvudtaget ta sig ur egen zon. Det tog över fjorton minuter innan Västerås fick iväg sitt första avslut mot Modos målvakt. Det var Anthon Eriksson som fick till det avslutet.

Under perioden sista fyra-fem minuter lyfte Västerås upp spelet och kunde skapa några anfall där man fick iväg lite avslut. Dock utan att på något sätt hota Modos målvakt Anthony Peters. Skott: 15-6

Västerås började perioden med att dra på sig en utvisning genom Sebastian Benker(slashing, 21:4). Modo kunde dock inte förvalta detta läge bättre än att Västerås kunde spela av sina två minuter i boxplay. Sju minuter in i perioden var det Modo som drog på sig en utvisning(Magnus Häggström, hakning) och första möjligheten till powerplay för Västerås. Ett powerplay som spelades av utan den riktiga spetsen i de avslutslägen som uppstod. Fortsatt 2-0 till hemmalaget.

Lite stärkta av spelet i powerplay fortsatte Västerås med lite mer intensitet och det lönade sig. Ett nedlägg djup ned i sarghörnet i Modos zon. Jesper Johansson älgade efter och hann före sin motståndare. Ett pass in bakom Modos mål där Fredrik Johansson påpassligt dök upp. Fredrik Johansson skickade fram pucken till Marcus Bergman som tog avslut. Målvakten parerade med höger benskydd och retur in i banan. Där kom Alexandet Yonunan farandes, lyckades fånga upp pucken, och skickade in den i Modos kasse. Tid 30:06

Även efter målet fortsatte Västerås att jämna ut spelet på isen och gick för en kvittering. I en spelvändning för Västerås blev dock ivern för stor, alla ville tydligen vara med, och man hade plötsligt för många spelare på isen. Utvisning och spel fem mot fyra för Modo. Och naturligtvis passade Modo på att göra mål. Detta efter att pucken studsat flera gånger på benskydd, klubbor, skridskor samt målvaktens benskydd innan Modos Edwin Hedberg fick öppet mål att lägga in 3-1. Tid 34:34.

Efter Modos tredje mål hade Västerås tre fina lägen att reducera i matchen.

• Först ut var Jesper Johansson som snodde pucken strax innanför blå i Modos zon, stormade ensam fram mot mål och burväktare, och avlossade ett stenhårt skott, i sargen!

• Lite senare serverade Fredrik Johansson en perfekt macka fram till Alexander Lunsjö mitt framför Modos målvakt. Avslutet gick rakt i magen(!) på målvakten.

• I periodens sista minut fick Alexander Lunsjö friläge mot Modos målvakt. Precis när han skulle ta sitt avslut fick han en klubba/arm runt midjan och tappade kontrollen över pucken. Det enda som hamnade mål var Lunsjö själv. Domaren bedömde dock att inget regelvidrigt begåtts av Modos försvarare. Skott: 14- 8

Västerås försökte nog men det mesta grinade emot denna kväll. Chanser skapades tillräckligt för ännu något mål under den sista perioden men pucken ville helt enkelt inte studsa Gulsvarts väg denna kväll.

Den stora chansen fick Västerås när Modos Mikkel Aagaard drog på sig utvisning för slashing i den senare delen av sista perioden. Modo slarvade även med ett byte och hade plötsligt fem man på isen i sitt boxplayspel. Linjedomaren, som stod bredvid båset, valde dock att fria. Där kunde det blivit spel fem mot tre och en fin möjlighet till reducering. I spelet fem mot fyra fick Västerås till några halvfarliga avslut men inget som resulterade.

Lukas Zetterberg var därefter närmast till ännu en reducering. Han snappade upp en retur vid bortre stolpen och skulle bara skicka in den i det tomma nätet. Tyvärr sköt han pucken rakt i plocken på Modos målvakt som därmed fick göra en riktig så kallad TV-räddning.

I slutfasen av perioden tog Västerås ut sin målvakt Emil Kruse och spelade med sex mot fem. Det blev en del bök och stök nere i Modos zon men inget spel som renderade farliga avslut. Istället kunde Modo, genom Jeremias Lindevall, stänga ned matchen helt genom att göra 4-1 i tom kasse. Tid 58:44 Skott:14-9

Skott totalt: 40-21

Summering

Västerås har en bit kvar tillbaka till en prestationsnivå som kan beskrivas som trygg och stabil. Efter mötena med Västervik, Väsby och Tingsryd fanns signaler om att lagbygget var på väg att stabiliseras. Sedan hände något. Idag kom tredje raka förlusten där laget inte kom upp till sin förväntade potential. Redan på onsdag väntar en ny utmaning då Mora kommer på besök till ABB Arena Nord. En ny chans för Gulsvart att visa att de faktiskt kan.