Bodens HF - VIK Hockey 1-2
Publicerad: 2018-02-11

VIK vann med 2-1 borta mot Bodens HF. Matchvinnare blev Fredrik Hetta med sina två mål och Marcus Dahlbom som räddade 33/34 skott. Smolk i glädjebägaren är dock att Niclas Lehmann utgick redan i första bytet efter att ha fått en ful tackling mot huvudet.

Första Perioden

Matchen får tråkigaste möjliga inledning när Niclas Lehmann i första bytet får en ful tackling mot huvudet och under en lång tid blir liggandes på isen orörlig med en blodpöl bredvid sig. Lehmann behöver bår för att komma av isen. Albin Eklund i Boden som delade ut tacklingen får ett matchstraff på 5+20 för charging.

I det numerära överläget kan Fredrik Hetta göra 1-0 till gulsvart, tyvärr så hade Boden problem med tekniken på sändningen så hur målet och det numerära överläget såg ut kan vi tyvärr inte rapportera om. Nästan halvvägs in i den första perioden så drabbas VIK av sitt första boxplay för matchen när Robin Nilsson blir utvisad två minuter för intreference. VIK klarar dock av det numerära underläget utan några vassare chanser för Boden.

Andra halvan av den första perioden är utan något större tempo, kanske är spelarna fortfarande skakade av tacklingen av Lehmann. VIK känns dock som de har rätt bra kontroll på händelserna och kan genom andrakedjan skapa de vassaste chanserna. Det när Skiöld serverar Hetta respektive Holmberg till två bra lägen. Men Pavel Krajcovic i Bodenmålet står emot. Skotten i första 7-7

Sammanfattning av den första perioden
Det bestående är tyvärr den fula tacklingen på Lehmann som tvingades till bår för att komma av isen efter att ha legat orörlig en längre tid. En tung smäll för gulsvart att få den interne poängligaledaren, tillika assistkungen, skadad och vi kan bara hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Spelet såg väldigt avvaktande ut i den resterande delen av perioden som sändningen var igång, VIK var det laget som var närmast ytterligare mål.

Thomas Paananen om den första perioden
- Det börjar ju inte speciellt trevligt i och med Lehmanns blindsidetackling efter 28 sekunder. Men efter det så tycker jag vi går ihop och gör en helt okej period på bortaplan, där vi leder med 1-0 efter den. Kul att vi får göra ett mål i powerplay också.

Andra Perioden

I inledningen av andra perioden så är VIK nära på att utöka ledningen till 2-0 när Jimmie Jansson följer med upp bra och får ett bra läge i slottet. Kamarcic i Boden kan dock rädda, returen försöker Jansson vispa till på tennis men pucken går utanför. Knappt nio minuter in i perioden så får VIK spela boxplay när Robin Nilsson utvisas två minuter för tripping. VIK klarar dock av det numerära underläget.

Boden är det laget som har det spelmässiga initiativet i perioden och efter 13.40 kan man göra mål när Anton Toolanen gör mål på en retur. Direkt efter målet så tar Thomas Paananen timeout. VIK lyfter upp spelet något efter det, men Boden är det bättre laget i perioden, vinner den med 1-0 och skotten 16-3.

Sammanfattning andra perioden
Boden tar över matchbilden några minuter in i perioden och är det bättre laget. Marcus Dahlbom i målet står för många bra räddningar och är den som håller nere siffrorna i den andra perioden.

Thomas Paananen om den andra perioden
- Jag tycker vi börjar ganska bra, första tre-fyra bytena. Vi är också nära att göra 2-0. Sen tycker jag att dom tar över ganska kraftigt. Vi ska vara glada att det står 1-1 inför sista.

Tredje Perioden

VIK spelar upp sig rejält i inledningen av den tredje perioden, där man stundtals sätter Boden under press skapar ett par heta chanser. Man får dock ingen målmässig utdelning, dock genererar pressen ett powerplay när Anthon Eriksson blir hållen när han försöker bryta sig förbi. Powerplay för VIK knappt nio minuter in i perioden när Kim Johansson sitter i utvisningsbåset för Boden. En halv minut in i det numerära överläget gör de gulsvarta 2-1 när Fredrik Hetta smäller in ett direktskott efter en mycket fin passning av Lindelöf.

VIK får strax efteråt spela i boxplay när Anthon Eriksson blir utvisad två minuter för tripping. Med 45 sekunder kvar av det numerära underläget så väntar spel tre mot fem när VIK är för många man på isen, Boden tar i anslutning till utvisningen timeout. Boden spelar runt pucken bra i spelet fem mot tre och är nära en kvittering, men VIK lyckas hålla tätt både i spelet tre mot fem och fyra mot fem.

Med knappt två minuter kvar så plockar Boden målvakten och spelar i spel sex mot fem. Man får också ett jätteläge framför mål men Dahlbom står för en bra räddning där han får ut benskyddet. VIK håller ut och vinner perioden med 1-0, matchen med 2-1. skotten i tredje 14-11 till de gulsvarta. Totalt i matchen 34-24 till Boden.

Sammanfattning tredje perioden
VIK studsar tillbaka från den andra perioden och gör en bra slutperiod, där man visar stor moral som tar tag i matchbilden och kan avgöra matchen

Sett till matchen som helhet var det tre olika perioder. I den första perioden såg båda lagen avslagna ut, möjligen tagna av tacklingen på Niclas Lehmann som renderade i ett längre spelavbrott och att Lehmann fick rullas ut på bår. Ett par minuter in i andra perioden så tar Boden över matchen och är det bättre laget i andra perioden, där VIK inte riktigt kommer in i spelet ordentligt, bra målvaktsspel från Dahlbom håller Boden till enbart ett mål. VIK repar dock mod och studsar tillbaka till tredje på bästa sätt där man inleder väldigt bra. De gulsvarta och Hetta gör matchens andra Powerplaymål och det räcker för att säkra segern idag. VIK tar därmed sex av sex möjliga poäng på norrlandsturnén.

Thomas Paananen om den tredje perioden
- Det känns som att vi hittar kraft och gör en bra sistaperiod. Det känns som att vi hittar en kraft och krigar till oss tre poäng. Det känns som att vi gör en bra sistaperiod där vi spelar på ett bra sätt långa stunder. Ytterligare ett mål i powerplay är det som gör att vi lyckas vinna matchen. Det och ett fantastiskt boxplay. Vi ska komma ihåg att Boden hade bästa powerplayet i AllEttan. Så det var skönt att vi lyckades döda det och ta tre poäng

Vad är det som ni gör eller säger i paus som gör skillnaden till tredje perioden där är mycket bättre än den andra perioden?
- Vi hade ett bra snack i omklädningsrummet inför tredje. Vi hittade ett sätta att hitta energi och ge varandra energi. Det är ju det som är viktigt när det är såhär tätt med matcher. Boden är ett bra lag, börjar man tumma på vissa grejer så blir man straffade direkt.