Inför Vita Hästen-VIK
Publicerad: 2019-10-23
Snöplig förlust i söndags mot Tingsryd. I kväll jagar VIK tre poäng i Norrköping där Vita Hästen väntar.

En till stora delar stabil insats och ledning 4-2 förvandlades i slutminuten till 4-5 mot Tingsryd för tre dagar sedan. Assisterande tränare Lars Ivarsson säger så här med lite distans till matchen:

-Vi tycker att vi i det stora hela för matchen mot Tingsryd. Sen gör vissa omständigheter att vi förlorar. Det är sånt som inte får hända, men ändå blir det så ibland. Det betyder inte att hela matchen är dålig. Vi har tittat på saker vi gjorde bra mot Tingsryd, men också pratat om värdet att försvara en ledning och stänga igen butiken.

Ivarsson betonar att Tingsrydsmatchen nu är lagd till handlingarna.

-Vi kan inte göra något åt den förlusten nu. Det är fullt fokus framåt. Vi har en rolig match mot Hästen i kväll. Det blir en stor utmaning för oss att studsa tillbaka, och skönt att få spela match igen.

  • Vad säger du om Vita Hästen säsongen 19/20?

-Hästen är ett hårt arbetande lag i år. Mer av ett kollektiv än tidigare säsonger. Nycklarna för oss är spelet utan puck och enkelheten, ett rakt spel. Få ut puckar ur egen zon och ta oss in i deras på ett rakt och enkelt sätt.

Viktor Hertzberg är frisk och tillbaka i spel. Endast skadade Erik De la Rose saknas. Laguppställning släpper vi som vanligt 17.00 i våra egna kanaler.

Jens Brandberg