Seger på övertid borta mot Almtuna
Publicerad: 2022-03-16
Mikael Frycklund tvåmålsskytt

Altmuna - Västerås 2-3(OT) (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)

Sista omgången. Match borta mot Almtuna. Västerås till spel med ett flertal spelare fortsatt på skadelista. Unge Ian Blomquist fick nytt förtroende i målet. Almtuna behövde en poäng för att säkra nytt kontrakt.

Västerås öppnade målskyttet tidigt i matchen genom mål av Gabriel Kangas (A Tornberg, I Arkalov). Ett avslut långt från mål som på ett märkligt sätt rullstudsade fram och förbi Almtunas målvakt. Tid 02:25

Almtuna svara minuten senare med en kvittering. Hampus Harlestam(V Hertzberg, J Nordbäck) gled in framför Ian Blomquist och kunde lägga in pucken på ett tämligen enkelt sätt. Två försvarande spelare i Västerås kom helt fel i defensiven och gav fri passage. Tid 03:54.

Perioden igenom var det Almtuna som drev spelet offensivt medan Västerås tycktes gå på halvfart i många moment. Bland annat var passningskvaliten stundtals undermålig vilket dödade alla offensiva intentioner i dess linda. Skott: 8-2

William Wikman drog på sig en tidig utvising(tripping, 22:15) men Almtunas powerplay (21.13%) var inte tillräckligt potent för att knäcka seriens bästa boxplay (82.93%).

Fem minuter in i perioden blev det en situation i Västerås försvarszon där tappad puck hamnade hos Almtunas Hampus Harlestam. Denne tog sig fram till avslut där Ian Blomquist parerade men lämnade retur. Harlestam var först på returen och kunde fösa in pucken under målvaktens utsträcka klubba. Med knapp styrfart gled pucken över mållinjen till ledning för Almtuna med 2-1(O Bjerseilus, V Hertzberg). Tid: 25:09

Det enda av större värde som hände under resterande tid i perioden var att Västerås klarade av två nya boxplay innan speltiden var slut. Skott: 15-10

Skulle Västerås vakna till i den avslutande perioden och gå för seger, var frågan. Det tog inte många minuter innan Västerås markerade närvaro genom kvittering till 2-2. En snabb omställning där Lukas Zetterberg drev upp pucken, droppade bakåt till Mikael Frycklund, som gled in mot Almtunas målvakt och lyfte en backhand i nät. Tid: 43:36.

Det blev aldrig någon riktigt forcering av Västerås för att nå ett segermål innan full tid. Visserligen lyckades man förlägga lite mer tid i offensiv zon men den riktiga aggressiviteten saknades. Närmast ett ledningsmål i perioden var Almtuna som hade ett avslut i ribban när Västerås Filip Wiberg satt utvisad(roughing, 52:46).

Match till spel på övertid. Skott: 9 -7 Skott totalt: 33-24

Övertid

Almtuna var inte så intresserade av spelet under övertid utan ville bara att matchen skulle blåsas av för att sedan fira det säkrade kontraktet. Det gav Västerås några fina chanser innan Mikael Frycklund klev in och dödade matchen med sitt andra mål för kvällen. Tid 64:12