VLT sänder VIK Legends-Viksängsskolan
Publicerad: 2019-12-09
På onsdag 12.00 spelas matchen VIK Legends-Viksängsskolan i ABB Arena. Matchen ska bidra till Musikhjälpens insamling. För er som inte kan vara på plats i hallen kan matchen ses live ändå.

Västerås IK och VLT har gjort en överenskommelse som innebär att alla som vill se matchen, men inte kan ta sig till ABB Arena, kan se den live ändå. Samtidigt bidrar överenskommelsen med mer pengar till Musikhjälpen. VLT har köpt rättigheterna till matchen och pengarna går oavkortat till Musikhjälpen som startar under måndagen från Stora Torget i Västerås.

VIK kommer efter matchen att auktionera ut de matchtröjor VIK Legends spelar i, som kommer att signeras. Det kommer också finnas en möjlighet att swisha frivillig entré för den publik som ser matchen från läktaren.

På kvällen spelas sedan VIK-Björklöven, en toppmatch i Hockeyallsvenskan. Då kommer VIK, tillsammans med de andra klubbarna som spelar den kvällen, att anordna en stor swish-insats i varje powerbreak till förmån för Musikhjälpen. En samling som VIK har tagit intiativet till och fått med sig övriga klubbar på.

Det blir alltså hockeyfest på onsdag i ABB Arena med två roliga matcher, och förhoppningsvis kan vi bidra med en del pengar till Musikhjälpen. Att våra gamla stjärnor samlas och spelar tillsammans tillhör inte vanligheterna direkt, det blir riktigt spännande att se hur de står sig mot högstadieelever som tränar dagligen. Kvällsmatchen sen är glödhet. Serieledaren på besök och VIK kommer med sju raka segrar. Dessutom händer det massor i hallen. Alla hålltider ser ni nedan. Välkomna!

HÅLLTIDER DEN 11 DECEMBER

11.15 - Grillade hamburgare kan köpas vid Carlströmsgrillen i hallen. Du kan också köpa lunch i Bistron och ta med den till Hyllan för att äta och se matchen. Stora kiosken är öppen (i hörnet bakom hemmastå).

12.00 - Intro på isen för båda lagen och presentation av VIK Legends.

12.10 - Nedsläpp. Matchen spelas 2x20 min.

17.30 - Hallen öppnar inför VIK-Björklöven. Det bjuds på glögg och pepparkakor, och Thomas Thörnholm spelar musik, i entrén.

18.00 - Jultomten på plats i entrén. Ta en selfie med tomten och swisha till Musikhjälpen.

18.50 - Thomas Thörnholm framför "Vi är Gulsvart" live på isen.

19.00 - Nedsläpp VIK-Björklöven. Musikhjälpen-swish i varje powerbreak.

Jens Brandberg