Kalle Östman banans kung när VIK vände - igen
Publicerad: 2018-11-16

Lätt att ta till superlativer i massor vid seger för VIK,men faktum är att fredagens match mot MoDo var gulsvarts bästa för säsongen!

Och mer eller mindre en uppvisning i totalhockey! Thomas Paananen menade efter matchen att han var missnöjd med lagets 10 sista minuter i period 1. Men det måste ha varit det enda han var missnöjd med denna kväll!

De enda som kan ha varit missnöjda denna kväll,torde ha varit de många MoDo-fansen på läktarna. För det fanns inte mycket att glädjas över i det rödgröna laget. Som blev totalt utmanövrerat av VIK denna kväll,ett VIK som formligen sprudlade av spelglädje,fart och finess och effektivitet. Det var ett VIK som kom ut till matchstart på samma sätt som man gjorde i säsongens inledning. Alltså med en sjuhelsikes fart,som även resulterade i ett PP-mål av Fredrik Hetta,efter förarbete av Fredrik Johansson (som kvällen till ära firades för sin 200:e allsvenska poäng). Men sedan hände något.

En mycket märlklig sargstuds gav öppet mål och 1-1 och därefter ett misstag i försvarsspelet och hux-flux så var ställningen 1-2! Totalt ologiskt och så var det det där med rättvist i hockey. Två begrepp som sällan går hand i hand. Dock - 1-2 efter första perioden.

I rond 2 kom VIK ut med ännu större beslutsamhet och tog över tillställningen,även om MoDo hade några halvlägen som Marcus Dahlbom avvärjde med god hälp av ett starkt arbetande VIK-försvar. Där Morgan Hassel fortsätter att vara giganten i defensiven och den sammanhållande länken i det hela försvarsarbetet. 1-2 stod kvar på jumbotronen ,då gästernas Jonathan Johnsson drog på sig en "tolva" för checking to the head. Då grundluarde Lukas Zetterberg hela MoDo-försvaret med att i stället för ett förväntat skott,spela över till Kalle Östman som drog på direkt i mål till 2-2.

I tredje perioden tickade klockan fram till 6.06 då en  läcker passning från Lukas Zetterberg gav Marcus Bergman ett friläge som han förvaltade på ett iskallt sätt då han snärtade in ett nytt ledningsmål för VIK till 3-2.  Och fyra och en halv minut senare avgjorde come-backande Johan Skinnars med ett veritabelt konstmål (vete tusan hur det gick till - jag inväntar reprisen hos CMore...) till 4-2. Och nu dominerade VIK matchen och det kändes som att gulsvart styrde det hela - såväl i defensiven som i det offensiva,där målvakten Erik Hanses var den som ändå höll MoDo något så när kvar i matchen. För faktum är att det var Hanses som såg till att inte siffrorna sköt i höjden ytterligare för VIK denna kväll. När så MoDo plockade målvakten med fem och en halv minut kvar att spela. så kunde Lukas Zetterberg tråckla in 5-2 sedan banans gigant Kalle Östman först missat det öppna målet.

Sammanfattningsvis så svarade VIK för riktigt bra hockey då man tog andra segern i veckan och ånyo visade prov på vilket dödligt vapen lagets PP är. Det här var en riktigt bra hockeymatch,med mycket fart och bra spel från två lag som verkligen visade att man ville spela ishockey. Drygt 4.000 åskådare och än en gång en fantastisk inramning från VIK-klacken!