Västerås IK - IK Pantern 10-3
Publicerad: 2018-09-28

Västerås IK vinner mot IK Pantern med 10-3 (7-0, 1-2, 2-1), skotten 38-21. Segern grundlades efter en smått otrolig förstaperiod som slutar med hela 7-0. Kvällen bjuder på åtta olika gulsvarta målskyttar, Marcus Bergman och Alexander Lindelöf gjorde två mål var under kvällen.

Första målet kommer redan efter 25 sekunder när Isac Skedung gör 1-0, Fredrik Johansson vinner pucken framför motståndarkassen och Skedung hugger på pucken som hittar in bakom Volden i Panterns mål. De gulsvarta fortsätter att trumma på och drygt en minut in i matchen har man utökat ledningen när Alexander Lindelöf sätter 2-0 efter ett skott från backplats. VIK ska också utöka till 3-0 i inledningen av matchen när Lukas Zetterberg gör mål efter 03.31, bra jobb längs sargen av Johan Skinnars genererar en lös puck framför mål och, där är Lukas Zetterberg framme och gör det tredje målet i perioden. Efter målet så tar Pantern Timeout och byter ut Lars Volden mot Jonatan Bjurö.

Därefter så får respektive lag chansen i powerplay, men inget av lagen lyckas utnyttja sitt numerära överläge tack vare bra boxplay-spel. Västerås IK utökar till 4-0 efter drygt 11 minuter, Marcus Bergman gör sitt första för säsongen när han skickar ett direktskott mot förstakrysset över Bjurös axel. Åtta sekunder senare så kommer Sebastian Benker till ett friläge och lägger in pucken mellan benen på Bjurö. 6-0 kommer även det, 14.29 in i den första perioden när Jesper Johansson rakar in en retur efter att William Wikman har haft ett skott i ribban.

VIK får chansen till ett andra powerplay under periodens slutminuter, där kan Marcus Bergman göra sitt andra mål för matchen när han rakar in en retur efter skott från Johan Skinnars. Efter målet så får Niklas Pavel matchstraff för Crosschecking när han är på Marcus Bergman efter avblåsningen. Perioden slutar med smått otroliga 7-0 till VIK. Skotten 17-7 till hemmalaget.

VIK inleder den andra perioden med knappt tre och en halv minut i powerplay efter Niklas Pavels matchstraff i slutet av den första perioden, men  IK Pantern klarar det numerära underläget. IK Pantern reducerar till 7-1 åtta minuter in i den andra perioden när Dennis Svensson styr in ett skott hittar in bakom Samuel Ersson i VIK-kassen. I samband med den andra periodens powerbreak får VIK spela i powerplay, där kan VIK göra sitt åttonde mål för kvällen när Alexander Younan och Mikael Frycklund båda visar på stor kyla med pucken, den sistnämnde sätter pucken stolpe in.

Med två minuter kvar av perioden så reducerar IK Pantern till 8-2, när ett skott från Matias Lassen tar på någon i trafiken framför mål och går in mellan benen på Ersson. Den andra perioden slutar 1-2, med skotten 10-9.

I inledningen av den tredje perioden så videogranskar domare Johan Nordlöf en sekvens som hade inneburit 9-2 till hemmalaget, men inget mål dömdes efter videogranskningen. 9-2 kommer istället efter 07.45 när Fredrik Johansson gör mål i Powerplay. I mitten av perioden så utdöms tre utvisningar på kort tid, varav två till hemmalaget. Det genererar spel i fyra mot tre för IK Pantern i en och en halv minut. Men VIK klarar av det numerära underläget.

Pantern reducerar till 9-3 när Niclas Pappila i en omställning hittar in till Niclas Jadeland. Med tre minuter kvar så avslutar Alexander Lindelöf kvällens målskytte med att sätta 10-3 till VIK, det när han på pass från Fredrik Hetta skjuter han ett stenhårt direktskott som hittar in högt upp bakom Jonatan Bjurö. Den tredje perioden slutar 2-1, skotten 11-5

Intervjuer efter matchen kommer på hemsidan senare under kvällen, höjdpunkterna från matchen kan ni se här på vik.se under morgondagen.