Seger i årets första match!
Publicerad: 2023-01-07
Det blev en skön start på det nya året för damlaget som besegrade Sandviken/Brynäs hemma i ABB Arena under lördagen.

Stor segerorganisatör för hemmalaget var Clara Eliasson som först satte kvitteringen till 1-1 i den första perioden och blev sedan matchvinnare i straffläggningen.

Där innan hade Lovisa Engström prickat in 2-1 för VIK i slutet av den andra perioden.

Bortalaget skulle dock kvittera ledningen i den tredje akten och ta matchen till straffar. Där var det endast Clara Eliasson som hittade rätt och Lotta Blylod i hemmamålet spikade igen helt.

Västerås dominerade skottstatistik stort och vann den med hela 57-32. Segern var lagets andra för säsongen och nu väntar bortamatch mot Falu IF kommande lördag.

Huvudtränare Evelina Husar efter matchen:

-Äntligen fick vi slå även Sandviken/Brynäs! Vi tar med oss ett par punkter att träna vidare på kommande vecka men i stort gör tjejerna en bra match. Kedjan med Clara Eliasson, Amanda Eriksson och Julia Saaranketo var speciellt rolig att se. Även Julia Öhrberg-Nyberg och Lovisa Engström tillsammans med flera klev upp och spelade med mer självförtroende idag. Lotta i mål spelade vaket och aktivt och räddade ända ut med tåspetsen!

VIK-SIK/BIF 3-2 (0-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0

Skott: 57-32