Samuel Ersson uttagen till Juniorkronorna
Publicerad: 2018-10-23
Målvakten Samuel Ersson har blivit uttagen till Juniorkronorna/Team 20 för en 4-nationersturnering den 9-11 november 2018.

Samuel är en av två målvakter som ingår i truppen för turneringen som spelas i Hodonin, Tjeckien, den 9-11 november 2018. Under turneringen ställs Juniorkronorna mot Finland, Ryssland och arrangerande Tjeckien. Turneringen är den sista landslagssamlingen för Juniorkronorna innan de åker över till Kanada för ett JVM-förberedande läger i mitten av december.

Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar -Det är självklart jättekul för Samuel att han blir uttagen. Att slå sig in i truppen för JVM är ett av hans delmål för säsongen. Såhär långt in i säsongen har han visat att han är en målvakt att räkna med i de diskussionerna och han har även visat att han håller i Hockeyallsvenskan.

-För oss som förening är det självklart jättebra att ha spelare representerade i de olika ungdoms- och juniorlandslagen. Så det här är jättekul för oss som förening och även för Samuel själv att han får den här chansen

Läs mer om turneringen och truppen genom att klicka här

Peter Ståhlbrand