Spelarna om känslorna mellan VIK och Karlskoga

7 november 2019 12:00

På lördag tar Västerås IK emot Karlskoga i ABB Arena Nord. Mötena lagen emellan har i alla år varit oerhört känsloladdade. Matcher med derbykaraktär. Så vad är grejen när vi möts? Vi bestämde oss för att prata med spelarna själva. Två före detta kombatanter, och två som spelar på lördag.

I dag har det blivit dags för Karlskogas lagkapten - Mikael "Daggen" Eriksson.


Hur mycket ser du fram emot matchen på lördag?

-Otroligt mycket. Matcherna mot Västerås har blivit riktiga rivalmöten. Heta och jäkligt roliga matcher att spela, och jag tror publiken uppskattar det mycket. Tror det kommer många BIK:are till Rocklunda också, och er publik är bra så det blir nog bra tryck på läktarn.

Varför är de här matcherna alltid lite extra heta?

-Närheten mellan städerna är en anledning. Så dels den rivaliteten med derbykänslor. Båda lagen har också spelare som gillar att gå under skinnet på motståndarna. Det blir ofta tajta matcher och båda lagen brukar vara med i toppen av tabellen, vilket gör det extra laddat. Det känns som att det är matcherna mot Västerås man vill vinna lite extra mycket, så det ska bli riktigt kul på lördag.

Ditt favoritminne från en match mot Västerås?

-Det var väl ganska roligt när jag bröt av en klubba på en Västeråsspelare när jag satt i båset i Rocklunda. Känslorna gick över styr lite där. Jag fick mycket skit för det efteråt, både av Västerås och i media. Det var ju med både i Aftonbladet och Expressen. Men grejen var att i matchen efter i Nobelhallen så gjorde en VIK-spelare samma sak och vi gjorde inte alls någon stor grej av det. Det var lite dåligt av Västerås det där tycker jag. Det brukar bli så, när någon i vårt lag gör en sak blir det uppförstorat. Vi har lite grisstämpel på oss, men det är ju vad vi lever på och står för. Men jag tycker också att vi spelar en väldigt bra och rolig hockey nu och vi har gjort flest mål i serien.

Hur går det på lördag?

-Vi vinner. Brukar inte vilja säga något exakt resultat. Men, jag håller med Wessner om att Kruse ska få sota för hur han vevar med plocken (skratt).