En poäng borta mot SHK
Publicerad: 2022-11-19
Hemmalaget tog hem segern efter straffar.

Det blev en tät och målsnål tillställning mellan VIK och SHK under lördagen.

Hemmalaget inledde målskyttet efter 11 minuters spel då Lova Fougman noterades för matchens första mål.

Den andra perioden blev mållös efter att SHK missat en straff som Lotta Blylod i VIK-målet räddade.

I den tredje perioden kvitterade Västerås till 1-1 genom Meredith Malloy som prickade in sitt andra mål för säsongen.

Ställningen stod sig sedan perioden ut och efter en mållös förlängning så kunde hemmalaget avgöra matchen i den 5:e straffomgången genom Moa Öhberg.

Resultatet innebar ett skönt trendbrott för VIK som efter en lång svit av matcher helt utan poäng kunde ta med sig iallafall en hem till Västerås.

Lotta Blylod i VIK-målet stod för en stabil insats och motade 28 skott.

Huvudtränare Evelina Husar efter matchen:

-Vi har haft problem med att vara redo från start och så också i dagens match. Det tar oss 10 minuter att komma in i matchen, därefter tycker jag att vi har övertaget och har chans att avgöra både under ordinarie tid och i förlängningen. En poäng är ändå ett fall framåt då SHK vunnit dem två senaste matcherna. Vi störde dem mycket mer i den här matchen än de två tidigare och får till vårt eget spel mycket bättre. Julia Öhrberg-Nyberg bidrar både defensivt och offensivt och stod ut lite extra i dagens match.

Nu väntar en veckas uppehåll innan det är dags för en ny bortamatch mot Sandvikens IK den 26/11.

SHK-VIK 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Skott: 30-29