Inför Karlskoga-VIK
Publicerad: 2019-08-29
Försäsongens femte match i kväll. Då väntar BIK Karlskoga på bortaplan. -Det är alltid härliga matcher mot Karlskoga, säger assisterande tränaren Lars Ivarsson.

Efter en förlust i den första träningsmatchen mot Almtuna (3-4) har Västerås IK radat upp tre segrar mot AIK (6-1), Almtuna (4-3 sudden) och Storhamar (9-3).

I kväll väntar BIK Karlskoga på bortaplan. En match som Lasse Ivarsson ser mycket fram emot.

-Det har varit härliga matcher mot dem genom alla tider. Mycket ge och ta. Vi kommer att få bekänna färg i dag och det känns kul och inspirerande.

  • Vad tror du om Karlskoga denna säsong?

-Jag tror att de är som förra året, och bygger vidare på en bra struktur. De har ett bra tränarteam, säger Ivarsson.

Han och Thomas Paananen har denna vecka börjat fokusera lite mer på powerplay under träningspassen, där två PP-uppställningar har tränat mot olika boxplay-uppställningar.

-Det är alltid en process. Vi har gubbar där nu som vi tycker passar för PP. En grundtanke från start. Sen kan saker och ting hända under resans gång. Det vi vill se i kvällens match gällande powerplay är, precis som med övriga spelet, att killarna gör det vi har pratat om. Att vi tar för oss och har backar som vill skjuta. Kul förstås om det fungerar direkt och ger utdelning med något mål, säger Ivarsson.

  • Hur har PP sett ut på träningarna hittills?

-Det har sett bra ut, men det är svårt att träna PP. Man möter spelare som har bra koll på hur man vill spela och vi har väldigt duktiga boxplayspelare i VIK. Seriens bästa i mitt tycke.

Kvällens lag då? Mattias Kalin är sjuk och saknas. I hans frånvaro går Jesper Johansson in som center mellan Anthon Eriksson och Alexander Lunsjö. På backsidan rullar VIK på sju spelare, Morgan Hassel vilar i kväll.

Hela laguppställningen släpper vi som vanligt i sociala medier två timmar innan nedsläpp.

Jens Brandberg