Seger i bortamatchen mot Karlskoga
Publicerad: 2019-08-29
Traditionsenligt spelade BIK Karlskoga och Västerås en träningsmatch under försäsong. Denna gång i anrika Nobelhallen. En spelmässigt jämn match där gästande Västerås kunde avgå med segern efter mål i tom bur.

Gästande Västerås inledde ganska piggt i matchen och fick lite tryck mot BIK Karlskoga. Det skulle dock bli hemmalaget som gjorde det första målet. Detta genom Fredrik Höggren som skickade in ledningsmålet med assist av Jonatan Harju. Klockan stod då på 10:45. Västerås kunde dock replikera ganska omgående då Jimmie Jansson Lorek lyfte(!) in kvitteringen till 1-1. Tid:11:42. Lagen fick chans till att spela var sitt powerplay under perioden men dessa blev resultatlösa. Skott: 9-7

I den andra perioden stegrades intensiteten och träningsmatchen övergick allt mer till att likna en tävlingsmatch. Något som underströk detta var mängden utvisningar som fördelades mellan lagen. Trots att båda lagen hade flera bra lägen till avslut och målchanser stannade målproduktionen till ett enda mål. Ett mål som gjordes av Daniel Öhrn i spel fem mot tre. Fortsatt väldigt jämt spelmässigt. Trots många chanser i powerplay, för båda lagen, kunde detta inte utnyttjas till något fler mål i perioden.
Skott:10-6

I den tredje periodens fjärde minut kunde Västerås utöka sin ledning till 3-1. Detta efter en fin passning från Kelsey Tessier, som i position bakom målet, levererade pucken till Sebastien Benker. Benker kunde, från nära håll, skicka in pucken bakom BIK Karlskogas Tim Juel. Matchen stod sedan och vägde innan Västerås August Nilsson drog på sig ett matchstraff(slasching) vilket gav BIK Karlskoga chansen till spel fem mot fyra i fem minuter. Det tog bara ynka 27 sekunder innan hemmalaget nyttjade denna möjlighet och skickade in reduceringen fram till 2-3. Målskytt Alexander Anderberg.Tid:52:16. Det såg då ut som BIK Karlskoga skulle kunna komma ifatt målmässigt i sitt powerplay men, lyckligtvis för Västerås, drog BIK på sig en egen utvisning och det blev istället spel fyra mot fyra vilket hjälpte Västerås att städa av fem minuters boxplay på ett lyckosamt sätt.

I slutskedet av perioden skapade BIK flera chanser till kvittering men Västerås, med Emil Kruse i kassen, kunde stå emot. När BIK sedan tog ut målvakten i jakten på kvittering kunde Västerås Fredrik Johansson defilera genom mittzonen och lägga in avgörande 4-2 till sitt lag. Skott:11-10

Summering:

Västerås gjorde en gedigen laginsats över sextio minuter. Spelmässigt väldigt jämt där BIK Karlskoga på intet sätt var utan möjligheter till att komma ifatt på slutet. Ett stabilt målvaktsspel av Emil Kruse bidrog starkt till denna lagseger.

Första perioden: 1–0 (10.45) Fredrik Höggren (Jonatan Harju), 1–1 (11.42) Jimmie Jansson (Jerome Leduc, Fredrik Johansson)

Andra perioden: 1–2 (27.23, PP) Daniel Öhrn (Jerome Leduc, Marcus Bergman)

Tredje perioden: 1–3 (3.47) Sebastian Benker (Kelsey Tessier), 2–3 (52.16, PP) Alexander Anderberg, 2–4 (59.39) Fredrik Johansson (Alexander Younan)

Skott: 30–23

Utvisningar: BIK: 7x2, 1x10. VIK: 5x2, 1x5, 1x20.