Inför Almtuna-VIK

8 januari 2020 10:30

Två förluster hittills mot Almtuna i år. I kväll är det dags för match 3 lagen emellan, denna gång i Uppsala och Gränbyhallen.

-Känns som det är vår tur att vinna och vi ska göra allt för att det ska bli så, säger VIK-tränaren Thomas Paananen.


VIK åker till bortamatchen mot Almtuna med bra självförtroende efter sudden-segern senast mot Timrå (1-2).

-Vi fick ett lyft när vi lyckades vinna borta mot Timrå. En svår match där vi hade många spelare borta. Vi fick verkligen ta fram karaktären i laget. Tycker att vi, över en tid på 15 matcher, har gjort det bra spelmässigt. Det var tre matcher där med lite smolk i bägaren, säger Thomas Paananen.

Vad blir viktigt i kväll mot Almtuna, förutom att sätta det egna grundspelet?

-De har ett bra boxplay, så powerplay blir viktigt för oss. Där har vi ett bra självförtroende med mål i tio raka matcher.

-Det är viktiga poäng som står på spel. De har vunnit två av två mot oss den här säsongen. Känns som det är vår tur att vinna och vi ska göra allt för att det ska bli så, säger Paananen.

Skade- och sjukdomsläget i truppen har ljusnat något då Lukas Zetterberg (ut efter smäll mot Timrå), Kelsey Tessier (sjuk senast) och Jesper Myrenberg (sjuk senast) alla är tillbaka till kvällens match. Dock finns ett frågetecken för Sebastian Benker, som fick en smäll på träning i går.

-Vi tar beslut om han spelar senare under dagen.

Saknas sedan tidigare pga skador gör Calle Ehrnberg, Morgan Hassel, Viktor Hertzberg och Erik De la Rose. Laguppställning släpps som vanligt i VIKs egna kanaler 17.00.