Missa inte morgondagens toppmatch
Publicerad: 2019-12-10
Västerås IK-Björklöven i morgon 19.00 i ABB Arena. En glödhet match i Hockeyallsvenskan, och massor av evenemang i arenan. -Se till att ta dig till hallen så ska vi skapa en grym stämning från läktaren, säger Jimmie Andersson, VIK Support.

Ett dygn kvar till Hockeyfesten startar i ABB Arena. Lunchmatch VIK Legends-Viksängsskolan först, med start 12.00. Några timmar senare är det dags för dagens huvudmatch, då VIK drabbar samman med serieledande Björklöven. Om du inte redan har köpt din biljett, så passa på att göra det nu på vik.se. Och kom i tid till hallen. Redan 17.30, när dörrarna öppnar, sätter Thomas Thörnholm i gång med musik i entrén. Det bjuds på glögg och pepparkaka och tomten finns på plats.

-Vi märker av ett stort intresse för matchen. Restaurangen på andra våningen är slutsåld sedan länge och biljettförsäljningen går starkare än vanligt. Mycket kommer att hända i arenan och på isen är det en riktig toppmatch, säger Eriq Christiansson, säljansvarig i VIK.

VIK Supports ordförande Jimmie Andersson vittnar även han om att intresset är stort inför matchen:

-Vi har sju raka segrar och möter serieledaren. Det borde verkligen locka folk till arenan. I morgon ska vi från läktaren visa var skåpet ska stå och skapa en grym stämning. Det är grabbarna värda.

Möller Bil är Guldpartner till VIK. I morgon finns de på plats i arenan för att dela ut hockeykitten från Skoda Hockeyfonden. Niclas Jansson, Key account manager på Möller Bil, ser fram emot kvällen:

-Nu ska vi medverka kring Skoda Hockeyfonden och även med VIK-verkets julbord, men det här är en match jag knappast hade missat ändå. Hoppas verkligen att partners och supportrar sluter upp på läktaren i morgon. Det är svårt att hitta en hetare match i Västerås den närmaste tiden. Kul också att VIK har styrt upp en massa saker som händer i arenan både innan och under match, säger Jansson.

HÅLLTIDER DEN 11 DECEMBER

11.15 - Grillade hamburgare kan köpas vid Carlströmsgrillen i hallen. Du kan också köpa lunch i Bistron och ta med den till Hyllan för att äta och se matchen. Stora kiosken är öppen (i hörnet bakom hemmastå).

12.00 - Intro på isen för båda lagen och presentation av VIK Legends.

12.10 - Nedsläpp. Matchen spelas 2x20 min.

17.30 - Hallen öppnar inför VIK-Björklöven. Det bjuds på glögg och pepparkakor, och Thomas Thörnholm spelar musik, i entrén.

18.00 - Jultomten på plats i entrén. Ta en selfie med tomten och swisha till Musikhjälpen.

18.50 - Thomas Thörnholm framför "Vi är Gulsvart" live på isen.

19.00 - Nedsläpp VIK-Björklöven. Musikhjälpen-swish i varje powerbreak.

Jens Brandberg