Förlust hemma mot Växjö
Publicerad: 2022-03-06
Västerås J20 lyckades inte följa upp lördagens fina spel när man tog emot Växjö på hemmaplan på söndagen. Gästerna var effektivare och kunde avgöra med fyra mål i andra perioden fram till seger 4-7 (2-1, 0-4, 2-2). Coach Jonathan Thorsell var mindre nöjd med insatsen.

-Starten var ändå ganska bra och vi kändes hungriga och påslagna. Även om vi släppte in ett tidigt mål så körde vi på och replikerade med två mål snabba mål. Men när vi sedan fick ett powerplay så drog vi ner på farten och tempot rejält samtidigt som de steppade upp. Sedan var det som att vi aldrig riktigt kom ur det på hela matchen. Vi släppte till alldeles för stora ytor och spelet med en hög trea funkade inte alls idag, vilket gjorde att vi fick för långt lag när backarna inte kunde stå upp så som vi vill. Till andra pratade vi om att komma tillbaka till spelet vi hade mot Rögle. Men i stället blev det precis tvärtom. Det var en jäkligt tung andraperiod. Det behövs mer slutspelskaraktär och energi och vi behöver bli svårare att göra mål på. Idag var det lite för enkelt och de gjorde väl 4 mål på 8 minuter i andra. I tredje gjorde vi ett snabbt mål, och då tändes ett litet hopp, men så släppte vi till ett strax efter. Nej, vi behöver komma upp rejält i energi och lägga fokus på rätt saker. Vi vet att vi har ett spel som vi vet ger oss målchanser och mål, men vi behöver bli lite rakare och enklare och inte så omständliga som vi var idag, kommenterade Jonathan.