Förlust i fredagens träningsmatch hemma i ABB Arena
Publicerad: 2022-09-02
Finska laget SaiPa, som spelar i Finlands högstadivision, vann matchen med uddamålet. Segersiffrorna skrevs till 3-2.

Västerås - SaiPa 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)

Det var gästande SaiPa som drog upp ett rejält tempo från första nedsläpp och närmast stormade fram över isen. Under matchens första fem sex minuter fick Västerås mest kämpa för sin överlevnad i matchen. Trots flera avslut kunde inte SaiPa kapitalisera på sitt spelövertag och Västerås kunde sakta men säkert arbeta sig in i matchen. Klar speldominans från gästerna under den första perioden som trots detta slutade mållös.

Den andra perioden hade knappt startat innan gästande SaiPa hittade fram till matchens första mål(Kevin Fitzgerald, 0:58). Efter målet kändes det som att Västerås fick bättre fart i spelet och matchbilden blev betydligt jämnare än i den första perioden. Lagen turades om att skapa tryck och chanser innan Västerås lyckades kvittera till 1-1 genom Anton Svensson. Trevor Cheek räddade kvar pucken i anfalsszon uppe vid blålinjen. Lade ned trissan till Isac Skedung som befann sig kvar djupt ned i anfallzon. Skedung drev in mot kassen och lyfte in pucken i målgården. Där kom Anton Svensson framstormade, lyckades få träff på volley, och pucken singlade in i nätet(12.58).

Dessvärre hängde inte hemmalaget med vid tekning direkt efter sin kvittering vilket gav gästerna chansen att snabbt återta ledningen. Återigen var det Kevin Fitzgerald som höll sig framme(13:56). Än en gång reste sig Västerås spelmässigt och fick stundtals riktigt bra offensivt tryck. Närmast att kvittera var Marcus Bergman som tog sig fram till ett friläge men SaiPa:s målvakt lyckades parera. Trots spel i powerplay kunde inte Västerås kvittera vilket gav gästerna en uddamålsledning inför den sista och avgörande perioden.

Västerås vaskade fram ett antal lägen som kunde gett en välförtjänt kvittering inledningsvis i den tredje perioden men kunde inte förvalta sina lägen. Det blev istället gästerna som utökade sin i ledning i matchen till 3-1. Målet inprickat av Aaron Irving efter spel i powerplay(9.46). Den stora frågan var om Västerås skulle orka kvittera ännu en gång i matchen. Chanser saknades inte. Marcus Bergman skapade sig nytt friläge i den senare delen av perioden men även denna gång stod SaiPa:s målvakt för en bra räddning. Lite som plåster på såren fick Västerås med sig en utvisning men denna gång fick man inte alls till spelet. I slutskedet lyckades dock hemmalaget forcera in en reducering till 2-3 genom Anton Svensson(19.29).

En bra genomkörare för Västerås där man mötte ett bra lag som spelade en tajt och rätt rivig form av ishockey. I hemmalaget saknade man den riktiga spetsen i många av de avslut som togs. Med bättre skärpa där kunde man kvitterat, eller, till och med vunnit denna match.