VIK Hockey värvar Lukas Zetterberg

30 april 2018 20:10

Lukas Zetterberg har skrivit på ett kontrakt med VIK Hockey för de kommande två säsongerna. Den 21-årige Västeråsfostrade forwarden representerade förra säsongen Timrå IK och Tingsryds AIF i Hockeyallsvenskan men återvänder nu till VIK Hockey. Lukas senaste säsong i den gulsvarta tröjan var säsongen 16/17 då han gjorde 22 poäng på 49 matcher i grundserien.


Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar:

– Det känns jättebra att Lukas väljer att fortsätta sin utveckling hemma i VIK. Han kommer från en tuff säsong, det klassiska andraåret när man går in med lite högre förväntningar både på sig själv och utifrån. Det lossnade inte riktigt för honom förra säsongen utan det låste sig lite. Dessutom åkte han på en skada vilket gjorde att det inte blev lättare under andra halvan av säsongen. Men han har tagit lärdom av säsongen och utvecklat sitt spel när det gäller det hårda jobbet.

– Thomas (Paananen) har jobbat med Lukas sedan han var junior och det finns nog ingen som känner Lukas lika bra som hockeyspelare som Thomas gör. Thomas vill verkligen ha med Lukas på den här resan och ser en stor utvecklingspotential i honom. Framförallt har han en spetsegenskap i sitt skott som är topp i hela Hockeyallsvenskan. En egenskap som vi tycker vi har saknat i år.