Inför Almtuna-VIK

20 augusti 2019 13:25

Tredje matchen på försäsongen. Den andra mot Almtuna. I kväll i Uppsala. Då gör Alexander Lunsjö debut för Gulsvart.


Det var den 11 augusti som VIK kickade i gång träningsmatchandet hemma i ABB Arena Nord mot Almtuna. Då vann Uppsalalaget med 4-3. I kväll möts lagen igen, denna gång i Gränbyhallen.

-Vi vill gärna ta hem segern i kväll såklart. Vi vill se saker som vi jobbar med på träningarna, och samma intensitet och glöd som killarna visade senast mot AIK (6-1 i lördags), säger assisterande tränare Lars Ivarsson.

Alexander Younan fick två matchers avstängning efter sitt matchstraff mot AIK och är alltså inte med i VIK i kväll. Däremot är backen Erik de la Rose tillbaka i spel efter en lättare skada. Och debut i den gulsvarta tröjan blir det för Alexander Lunsjö, forward som värvades från just Almtuna inför denna säsong. Lunsjö går rakt in i laget och ersätter William Wikman som vilar i kväll.

-Vi vet var vi har Wikman och behöver få i gång Lunsjö, säger Ivarsson.

Målvakten Jesper Myrenberg har precis åkt i väg på landslagsläger med Juniorkronorna. Albin Engqvist från J20 kliver in som backup till Emil Kruse, som vaktar kassen. På backsidan berättar Ivarsson att han och Thomas Paananen testar lite olika konstellationer på träning och match just nu.

-Vi är i en process där vi tittar på hur killarna spelar och trivs ihop på isen. Under säsongen kommer vi dessutom att spela mycket på sju backar och då är det bra att de får spela med varandra på försäsongen, säger Ivarsson.

Nedsläpp 19.00 i Gränbyhallen. Om man inte kan ta sig till Uppsala, men vill se matchen, så sänder Almtuna den på sin hemsida:

Se matchen här!