VIK Hockey värvar Lucas Venuto

19 januari 2018 13:45

Lucas Venuto kommer senast från Borlänge HF där han denna säsong gjort 33 poäng på 27 matcher. Den 23-årige kanadensaren har även representerat Mörrum GoIS och Kristianstad IK i Sverige.


Vi har pratat med sportchef Patrik Zetterberg om värvningen.

Beskriv Lucas Venuto som spelare?

– Lucas är en spelartyp som vi har letat efter. En högerfattad avslutare med ett bra direktskott, som vi kan nyttja i powerplay. Han är en rivig, ganska sevärd spelare som kan bli lite utav en publikfavorit. Spelar frejdigt och är inte rädd för att sticka in näbben i heta situationer och ta pucken till mål. Han passar väldigt bra in på den profil som vi har letat efter.

Ni har mött Borlänge två gånger den här säsongen, hur viktigt är det att ha sett en spelare på plats innan en värvning?

– Det är som jag har sagt tidigare, jag vill inte värva någon oscoutad import så att säga. Utan i det här fallet är den en kille som jag har tittat på inför och under säsongen som jag följt litegrann. När det här nu blev aktuellt så var det en "no-brainer". Han själv vill till oss så det har blivit en väldigt bra "match" i det här fallet.

Genom bra kontakt kunde vi lösa det här innan det blev en publik situation. Han har haft möjligheter till andra ligor och klubbar i högre divisioner. Men han har ett väldigt stort driv och vilja och vill ta sig uppåt i systemet i Sverige. Han tycker vi har en bra verksamhet. Dessutom känner han någon av de transatlanter vi haft här tidigare och bara hört gott om stan och föreningen. Lucas har även kontakter i Sverige som känner mig och Paananen väl, så han har fått en bra insikt i hur vi jobbar med gruppen. Så han ser fram emot att komma hit som sjutton.

När kommer han att ansluta till laget?

– Han sitter på tåget just nu, så han ansluter under eftermiddagen. Jag jobbar för fullt med att få honom spelklar till imorgon. Jag har goda förhoppningar på det, men det är inte 100% just nu.

Hur tänker du vidare när det gäller att komplettera truppen, är du nöjd efter den här värvningen eller tittar du vidare efter fler namn?

– Det är som jag sagt tidigare, ska jag ta in någonting så är det något som hjälper oss att bli bättre som lag, som tar oss till de mål som vi satt upp. Det här var en spelare som passade bra in. Det är väldigt väldigt lugnt ute på marknaden. Jag har pratat med flera Hockeyallsvenska klubbar och SHL-klubbar, men på alla nivåer nu så är det väldigt skralt med spelare på marknaden. Så det känns jättebra att vi lyckats få Lucas i det här fallet.

Men det finns pengar kvar för att värva någon om du vill agera framöver?

– Det finns pengar kvar, så vi har möjlighet att agera om det skulle dyka upp rätt spelare och karaktär inom den peng som jag har. Men om det blir så eller inte kan jag inte svara på.

Länk till Lucas Venuto på Eliteprospects