Första skäret på lördag
Publicerad: 2019-10-03
På lördag är det en mycket viktig dag för Västerås IK. Det har blivit dags igen för "Första skäret", dagen då unga tjejer och killar som är sugna på att börja med ishockey får komma till ABB Arena Nord och prova.

Första skäret har de senaste åren lockat över 100 hockeysugna tjejer och killar till ABB Arena. I år har Västerås IK delat upp dagen på tre olika pass för att alla barn (och föräldrar som vill vara med på is) ska få plats tillsammans med våra ledare.

På plats kommer också faddrar från klubbens äldre lag att vara för att hjälpa alla barn på isen, tillsammans med ungdomsledarna.

Första skäret på lördag sammanfaller med "World girls ice hockey weekend". Appropå det berättar Jonas Hyttring, ungdomsansvarig i styrelsen och ansvarig för "Första skäret", om en mycket positiv trend:

-VIK och ishockeyn börjar nå ut till nya områden och målgrupper. Vi ser en ökning av barn med utländsk bakgrund - och även att fler tjejer vill komma hit och prova på hockey. Att den trenden ska fortsätta och bli ännu starkare är något vi kommer att prioritera högt i VIK framöver. Historiskt sett har klubben tappat fler tjejer än killar i yngre åldrar. Från och med denna säsong har vi därför valt att satsa på fler tjejgrupper i träning, säger Hyttring.

HÄR HITTAR DU ALL INFORMATION OM FÖRSTA SKÄRET

Västerås IK