VIK föll trots storspel av Ersson
Publicerad: 2018-10-31

Matchen i Oskarshamn blev en historia som enklast kan rubriceras "Samuel Ersson mot IK Oskarshamn".

Matchprotokollet ljuger inte: 51 skott mot VIK-keepern,som lyckades rädda 49 och höll VIK kvar i matchen i drygt två perioder.

Men i övrigt var det egentligen ingen överdrift att säga att det var "Ett lag på banan". Vi såg ett VIK som uppträdde slarvigt,hafsigt och oorganiserat och tillfällena då man skakade om hemmalaget - numera serieledare - var få. Det var väl egentligen Jesper Johanssons friläge med blott sekunder kvar av andra perioden,men hans skott hittade inte nätet bakom Christoffer Rifalk. I stället blev det ett power-play som nästan helt avgjorde matchen. Jimmie Janssons "tvåa" efter 18 sekunder i tredje perioden,utmynnade i en målvaktsretur där Ersson inte fick någon hjälp av sina försvarare. Utan i stället kunde Joakim Thelin peta in sitt sjunde mål för säsongen och efter det kom VIK aldrig riktigt tillbaka.

Och när Nolan Zajic skickade in 2-0 blott fyra minuter senare,så orkade inte VIK uppbåda den energi som hade behövts för att studsa tillbaka. Det här var en match som hemmalaget vann fullt rättvist,mot ett VIK som för kvällen inte alls stod att känna igen. Inte ens spelet i PP stod att känna igen,då passningsspelet kom att gå helt i baklås. Det bör påpekas att IKO:s spel i BP var det bästa vi sett i någon allsvensk match denna höst. Hög och intensiv press på VIK:s puckhållare och totalt sett en riktigt bastant och effektivt genomförd match av Oskarshamns-spelarna.

För VIK:s del gäller att dels gå igenom varför det kom att se ut som det gjord och därefter snabbt glömma den här kvällen och se fram emot den viktiga fredagsmatchen mot Tingsryd.

Slutord: Kvällens behållning: Samuel Ersson.