Förlust borta mot Södertälje i premiären
Publicerad: 2022-09-07
Det blev förlust i seriepremiären i J20 Nationell Södra borta mot Södertälje för VIK J20. Hemmalaget grundlade segern efter två starka perioder där man gick fram till ledning 4-0. Men trots en stark tredjeperiod av VIK kunde hemmalaget vinna matchen med 5-3 (2-0, 2-0, 1-3).

-Ja det var tunga siffror. Oaktat spel och prestationer så är det ju resultatet man vill åt, och det gick ju inte vår väg idag. Detta trots att det var mycket i spelet som faktiskt var bra idag. Vi flyttade pucken bra och skapade lägen, men vi fick inte till det i de avgörande sekvenserna. SSK skapade väl inga superlägen, men de var otroligt effektiva och det gjorde att de hade två och vi noll i protokollet efter första. Vi kände att vi borde kunna vara lite spetsigare framför deras kasse och lite tuffare framför egen, vi skapade lägen men blev lite omständliga framåt och fastnade i egen zon emellanåt. Det var mycket upp och ner i de två första, bra prestationer varvades med ganska svajigt spel, framför allt i egen zon. I tredje pratade vi om att komma tillbaka till grunderna och flytta pucken lite snabbare framåt. Vi gick in med en bra känsla, men fick 5-0 i ansiktet tämligen per omgående. Trots det tog vi oss i kragen och gjorde tre kasar och hade faktiskt bud på fler. Starkt ändå att vi inte lägger oss utan jobbar på och gör lite match av detta, för vi hade bud på fler kassar i tredje. Nu avgjordes väl inte matchen där, utan mer att vi generellt var lite för veka framför egen kasse och spelade för mjukt i egen zon. Så om vi sammanfattar så hade vi många bra sekvenser i alla perioder, framför allt i tredje, och det är det vi får ta med oss från denna premiären. Det är bara att ta lärdom och gå vidare, kommenterade coach Jonathan Thorsell.