Förlust borta mot Vita Hästen
Publicerad: 2020-12-27
Sebastian Benker kvitterade till 2-2 men det räckte inte till poäng denna gång.

Vita Hästen - Västerås 3-2 (0-0, 1-1,2-1)

En period som präglades av någon form av ställningskrig. Inget av lagen lyckades skapa några längre anfall och skapa riktigt offensivt tryck. Västerås bjöds chansen till spel i powerplay två gånger om i perioden utan att få till några riktigt heta chanser. En av periodens bästa chanser hade istället Västerås Simon Åkerström som följde med upp i ett anfall och stack fram klubban på ett hårt inspel mot mål. Den styrningen kunde mycket väl gett Västerås ledningen i matchen men Hästens målvakt, Christian Engstrand, kunde avvärja.

I början av perioden blev Västerås Carl Ehrnberg fult pååkt/tacklad av Hästens Christopher Fish. En liknade tackling som tvingade Daniel Öhrn till några matchers frånvaro efter mötet mot Väsby. Domarna såg tydligen inte denna tackling och det blev därmed ingen utvisning för Vita Hästen och Christoper Fish.

Skott: 6-9

Västerås fick en smakstart på andra perioden. Ett nedlägg bakom mål där Hästens målvakt skulle stoppa pucken och spelade den vidare till egen back. Västerås Jesper Johansson genomskådade detta och hann först på pucken. Sedan ett snabbt pass in i slottet där Fredrik Johansson kunde lägga in trissan i tom målbur. Tid 21:11

Efter ledningsmålet klev Västerås fram ordentligt spelmässigt och började skapa det ena långa anfallet efter det andra. Det hängde ännu ett Västeråsmål i luften. Bland annat hade nye Steven Jacobellis ett friläge från egen zon. Han försökte avsluta med en liten myra mellan målvaktens benskydd men Christian Engstrand lyckades täppa till.

Mitt i denna Västeråsdominans flyttade Hästen upp spelet i anfallszon och hastigt, och mindre lustigt för Västerås, fick man två spelare utvisade i samma moment. Tid 32:46. Hästen fick därmed en rejäl chans att både kvittera och ta ledningen i matchen. En heroisk insats av Västerås tre-manna-box förhindrade detta.

Tyvärr gick Västerås bort sig lite direkt när man blev fulltaliga och bjöd på en spelvändning där Hästens Marcus Eriksson kunde styra in kvitteringen till 1-1. En period som under långa stunder dominerades spelmässigt av Västerås. Skott: 11-8

Efter att fått ägna mycket spel i egen zon under den andra perioden kom Vita Hästen ut lite rappare till spel. Givetvis stärkta av sin kvittering till 1-1 trots speldominans från Västerås. Vita Hästen fick även utdelning i form av ett ledningsmål efter dryga fyra minuters spel. Ett backskott, en styrning av William Fällström, som helt ställde Västerås målvakt Jesper Myrenberg. Tid 44:38.

Västerås hade därmed inte bara tappat det berömda momentumet i matchen utan även ledningen. Fortsättningsvis var det jämt spelmässigt även om Västerås försökte trycka på offensivt. När tiden kändes rinna ifrån för Västerås lyckades man trycka in kvitteringen fram till 2-2. Fint förarbete av backen Jimmie Jansson Lorek som trampade runt motståndarkassen och lade in pucken i röran framför mål. Först på trissan blev Sebastian Benker som lyckades trycka in kvitteringen. Tid 55:39.

Västerås tillbaka i matchen och en god möjlighet till att förlänga sin förlustfria svit. Tyvärr ville ödet annat denna gång. Sam Marklund blev lite väl het i egen zon och slog över en motståndares klubba i ivern att vinna tillbaka pucken. Denna gång valde domaren att ta utvisning för en förseelse som förekommer vid i stort sett varje sargduell utan åtgärd. Som extra salt på såret kom naturligtvis ett nytt ledningsmål för Hästen. Ett nedlägg mot mål och någons klubba styrde en lös studsande puck förbi och under Jesper Myrenberg. Som målskytt utropades Emil Lundberg. Målet godkändes först efter videogranskning. Tid 57:06.

Skott: 6-6

Skott totalt: 22-23

Summering

En spelmässigt väl genomförd match av Västerås där några studsar till Vita Hästens fördel stoppade lagets fina vinstrad. Västerås hade chansen till att avgöra matchen till sin egen fördel under den andra perioden då man ansatte Vita Hästen med många långa anfall. Det som fick matchbilden att svänga till hemmalagets fördel var den dubbelutvisning Västerås drabbades av i den andra perioden. Vita Hästen bjöds helt enkelt in i matchen. En bjudning man tog tillvara på genom att kvittera till 1-1 direkt efter att Västerås blivit fulltaliga. Efter kvitteringen jämnade spelet ut sig betydligt. Även om denna förlust svider så fanns det mycket spelmässigt som såg bra ut.