Kalle Östman förlänger med Västerås IK

23 november 2018 12:45

Några timmar innan nedsläpp i ABB Arena kan vi bjuda på ett glädjebesked till alla VIK:are. Kalle Östman har förlängt sitt kontrakt med klubben över ytterligare en säsong. -Jag trivs väldigt bra här, säger Östman.


Kalle Östman kom till Västerås IK inför den här säsongen, närmast från Västervik och innan dess Borlänge. Kontraktet skrevs då på ett år. Den 24-årige dalmasen har imponerat och ligger med i toppen av Hockeyallsvenskans poängliga. Nu kan Västerås IK släppa den glada nyheten att Östman har skrivit på för ytterligare en säsong. -Jag trivs väldigt bra här i klubben. Med tränarna, laget, staden -ja allting. Supportrarna är fantastiska också. Det är alltid bra tryck på läktarna när vi spelar, säger Östman. -Vi har haft en bra start på säsongen, framför allt nu på slutet har det rullat på ordentligt. Nu är det bara att gasa vidare.

Kontraktet sträcker sig alltså över säsongen 19/20. Sportchef Patrik Zetterberg: -Det känns jättebra. Kalle personifierar det VIK står för just nu. Han spelar med stor passion. Tävlar hela tiden och ställer krav på sin omgivning. Och han gör det alltid med ett leende på läpparna. -Han har fått en fantastisk utveckling under de här månaderna hos oss, och vi ser att det finns ännu mer att hämta, säger Zetterberg.