Tung förlust borta mot SSK efter intetsägande insats!
Publicerad: 2022-11-02
Förhoppningar fanns på nya poäng men detta kom helt på skam då SSK från första nedsläpp vara bättre på allt denna kväll. Johan Gustafsson kämpade tappert och kan inte lastas för de mål som hemmalaget gjorde.

Södertälje - Västerås 5-0 (1–0, 1–0, 3-0)

Inför match var Marcus Bergman redan uppsatt på skadelistan. Efter matchvärmningen tvingades även Mikael Frycklund kliva av. Med som extraforward denna gång var unge Hugo Lejon.

Det blev en trevlig inledning för hemmalaget SSK i kvällens match. Redan från första nedsläpp tog man tag i taktpinnen och gav inte sina gäster utrymme att komma in i matchen. När Västerås Blake Speers åkte ut får tripping(03:53) kunde SSK mycket välförtjänt vispa in pucken fram till 1-0(05:42). Målskytt Albert Sjöberg.

Efter målet fortsatte SSK att trycka på och radade upp avslut mot Johan Gustafsson i Västerås kasse. Efter halva perioden spelad var skottstatistiken 12-1 i hemmalagets favör.

Perioden blev en rätt enahanda tillställning där SSK dominerade och hade väldigt trevligt inför sin hemmapublik. Deras offensiv skördade ständigt triumfer mot ett för dagen vilsekommet Västerås. Johan Gustafsson bidrog till att hålla sitt lag kvar i matchen på bästa sätt. Skott: 18-3

Västerås såg ut att vara mer på tå inledningsvis i den andra perioden. Förhoppningar fanns att laget skulle hitta tillbaka till någon form av vägvinnande spel. Istället kunde SSK öka på till 2-0 efter att Västerås överbelastat ute vid långsargen, förlorat kampen, och SSK fick närmast fritt läge in mot Johan Gustafsson. Denne räddade första avslutet men på returen kunde Viktor Liljegren enkelt lyfta in 2-0 till sitt SSK(23:33).

SSK fortsatte att dominera tillställningen perioden igenom samtidigt som Västerås hade oerhörda problem att få någon som helts ordning på sitt anfallsspel.

När perioden blåstes av, ledning med 2-0 för hemmalaget, drog Sakari Salminen på sig en tvåa för crosschecking(40:0). Något som skulle visa sig bli kostsamt för Västerås. Skott: 15-8

Om Västerås ännu levde på hoppet om att hitta in i matchen släcktes detta hopp omedelbart då SSK stänkte in 3-0(40:50) i det powerplay de fick inleda perioden med. Målskytt Eric Engstrand.

En strimma av hopp tändes för Västerås då SSK hastigt och lustigt drabbades av två utvisningar inom loppet av några sekunder. Laget tog en timeout för att prata ihop sig inför möjligheten att spela fem mot tre. Men denna kväll ville det sig inte ens i denna spelform. Faktum är att Västerås inte fick till ett enda avslut som kunde hota på riktigt.

Istället för en välbehövlig reducering stack SSK upp i en snabb spelvändning och efter visst sjabbel i egen zon kunde hemmalaget trycka in 4-0. Måskytt blev Renars Kastenbergs(51:14) SSK fick sedan kröna sin starka insats genom att fastställa slutsiffrorna till 5-0 genom Linus Videll i ett sent powerplay där Emil Aronsson satt på botbänken(slashing, 55:07). Skott:10-9

Summering

Håglöst och oinspirerat. Så upplevdes lagets insats. Västerås lyckades aldrig matcha hemmalaget denna kväll någonstans på isen. Inte roligt att se. Samtidigt bör SSK berömmas över det sätt de spelade av matchen. Denna gång klasskillnad. Nya tag gäller redan på fredag då laget beger sig till Östersund.