VIK avvecklar ishockeyn - börjar med e-sport istället

1 april 2020 17:00

  • Vi ska bli bäst i Sverige, berättar VIK:s ordförande Pär Södergren

Idag blev det klart att Västerås IK lägger ner ishockeyverksamheten och inleder en ny resa inom e-sporten.

-Vi vill ligga i framkant av utvecklingen och ska bli bäst i Sverige, berättar VIK:s ordförande Pär Södergren.

Istället för hockeyallsvenskan kommer laget att spela sina matcher i tv-spelet EA Sports NHL och i deras lägsta liga Hockeytrean. Dock hoppas man på att kunna avancera till EA-SHL inom kort.

-Vi tycker att vi borde ha en plats där redan nu då vi faktiskt köpte spelet före många andra klubbar i EA-SHL. Vi har skickat in en överklagan till riksidrottsförbundet och kräver att vi direktuppflyttas omgående, berättar Södergren.

Staden bygger ny hall

Som ett första steg i satsningen så kommer Västerås Stad att bygga en ny serverhall där matcherna kommer att spelas när laget inleder seriespelet till hösten.

Spelartruppen ska fyllas

Just nu jobbar VIK:s sportchef Patrik Zetterberg hårt med att fylla upp luckorna i laget som ska spela om SM-guldet senast 2030.

-Vi behöver föryngra oss. Många av de spelare jag har på kontrakt idag har inte ens sett ett playstation så jag håller på att kika på yngre spelare i första hand. Tanken är att vi kommer att börja köra igång med fysen redan i maj. Det blir mycket teknik och tålamod på schemat. Vi har inte råd att göra av med alltför många handkontroller under säsongen så vi måste lära oss att behålla kylan, avslutar Zetterberg.