Restaurangen öppen onsdag - så blir förutsättningarna
Publicerad: 2021-03-15
Information kring möjligheten att boka bord under slutspelet.

Regeringens nuvarande direktiv dikterar att restauranger tvingas stänga klockan 20.30. Det betyder att vardagsmatcher med nedsläpp 19.00 inte hinner spelas klart innan restaurangen måste stänga.

Givet att det inte gått att flytta nedsläppstiderna på vardagsmatcher till 18.00 har det ställt oss inför två alternativ.

  • Stänga restaurangen helt och hållet.
  • Erbjuda möjligheten att äta och se första och andra perioden i arenan för att sedan lämna arenan och följa tredje perioden på annat sätt.

Vi har efter diskussioner med vår publik och restaurang beslutat att låta allmänheten av VIK-are avgöra huruvida alternativ två är intressant eller inte.

Vi väljer därför att ta emot restaurangbokningar till åttondelsfinalen mot Almtuna IS på onsdag och hålla öppet fram till klockan 20.30 och andra periodens slut.

Intresset kommer sedan utvärderas och agera underlag för eventuella ytterligare slutspelsmatcher på hemmais.

— Vi förstår att det här är ett unikt beslut. Sedan är det likaså en unik säsong där vi står inför utmaningar och restriktioner som helt saknar motstycke. Den här säsongen har visat att vi måste vara öppna för att skapa lösningar som en normal säsong varit otänkbara, säger Västerås IK:s kontorschef Sara Agel.

— Det hade varit enkelt att konstatera från kontoret att ingen kommer vilja gå på en match utan att kunna se klart den och stanna där. Men som läget är vill vi hellre ge det beslutsfattandet till vår egen publik, där de får ge oss ett svar av huruvida det är intressant eller inte.

För att hålla priset nere till dessa matcher kommer den sedvanliga menyn ersättas av en högrevsburgare med tillbehör för 199 kronor inklusive moms. Restaurangen öppnar två timmar före nedsläpp.

Förtur på bokning

Restaurangytorna rymmer ett begränsat antal platser. Dessa kommer i första hand erbjudas till våra företagspartners som har restaurangbokningar i sina partnerskap och därefter till de som köpt slutspelskortet 2021 (inklusive de seriekortsinnehavare som valt att stå kvar och tilldelats kortet utan kostnad).

I mån av ytterligare platser över kommer dessa erbjudas till övrig publik.

Så gör du för att boka

Ditt sällskap måste vara minst två personer och kan maximalt vara fyra personer. Vi har ett begränsat antal platser och en bokning innebär inte per automatik att du tilldelas plats. Ditt mail tas emot av kontoret som sedan mailar en bekräftelse om du tilldelas plats.

För dig som företagspartner: Maila [email protected]. Inkludera eventuella allergier eller önskad specialkost.

För dig som har Slutspelskortet 2021: Maila [email protected]. Inkludera eventuella allergier eller önskad specialkost.

Övrig publik: Önskar du som ej ingår i dessa kategorier skriva upp dig på en reservlista kan du göra det genom att maila [email protected]. Inkludera då också eventuella allergier eller önskad specialkost.

Betalning för privatpersoner sker på plats.

Bakgrund

Regeringen har uttalat att nuvarande restriktioner gäller till och med 11 april. Vi har förstås stora förhoppningar om att vi snart kan återgå till normal verksamhet, men behöver utgå från nuvarande direktiv till dess att annat kommuniceras.

Under de avslutande grundserieomgångarna nådde Hockeyallsvenskan och CMore en överenskommelse om att flytta fram nedsläppstiderna till 18.00 på vardagsmatcherna. Det gav oss då möjlighet att hålla restaurangen öppen trots nuvarande direktiv, då den tidigare nedsläppstiden gjorde att matcherna hann spelas klart.

Tyvärr har Hockeyallsvenskan och CMore inte lyckats nå en liknande överenskommelse för slutspelet, vilket betyder att vi tyvärr inte kan ha samma upplägg under slutspelet. Därför gäller nu följande.

Vid vardagsmatcher med nedsläpp klockan 19.00

Vi testar att hålla restaurangen öppen och ta emot gäster under första och andra perioden. Vid andra periodens slut (klockan 20.30) kommer samtliga restaurangbesökare tvingas lämna arenan.

Vid helgmatcher med nedsläpp klockan 18.00

Restaurangen öppen som vanligt. Behöver fortsatt stänga 20.30 vilket betyder att en "vanlig" match kommer ha hunnit avslutas.

Skulle det bli en lång förlängning kommer samtliga gäster behöva lämna arenan även innan matchen är färdigspelad.

I de olika potentiella slutspelsstegen innebär det följande för våra potentiella hemmamatcher.

Åttondelsfinal 1:3

Onsdag 17 mars | VIK-Almtuna IS klockan 19.00. Restaurangen öppen till 20.30 vilket innebär att den stänger efter två perioder.

Eventuell åttondelsfinal 3:3

Lördag 20 mars | VIK-Almtuna IS klockan 18.00. Restaurangen öppen 20.30 vilket innebär att ordinarie speltid hinner spelas klart.

Vid eventuella kvarts, semi- och finalmatcher återkommer vi med uppdaterat spelschema.

Frågor och svar

Vem bestämmer tider för nedsläpp?

Hockeyallsvenskans ligaorganisation i samråd med TV-rättighetsinnehavaren (CMore).

Har VIK försökt få nedsläppstiderna ändrade till slutspelet?

Ja.

Finns det någon chans att tiderna för nedsläpp ändras med kort varsel?

Inte enligt den information Västerås IK fått.

Tror ni att regeringens direktiv kommer ändras innan slutspelet är över?

Det vet vi inte. Vi följer regeringens kommunikation likt övriga samhället.

När kan vi förvänta oss mer information om vad som gäller för en eventuell kvartsfinal, semifinal och final?

Så fort föreningen tilldelas ny information kommunicerar vi den.

Kevin Johansson