Förlust hemma mot Timrå
Publicerad: 2020-11-08
Två bra perioder räckte inte

Västerås - Timrå 0-5 (0-0,0-1,0-4)

Full fart framåt! Så kan man kategorisera Västerås första tjugo minuter i matchen. Från första nedsläpp var det oerhört hög frekvens på alla Västeråsspelare ute på isen. Timrå, som är ett mycket spelskickligt lag, hade fullt sjå att värja sig och fick inte mycket tid för egna anfall.

Trots denna frenesi från hemmalaget hade Västerås svårt att hitta fram till de riktigt bra avslutslägena. Där var gästande Timrå aning bättre. Under de fåtal etablerade anfall de hade lyckades Timrå skapa skapligt kaos runt Emil Kruse i Västeråsmålet.

Perioden slutade mållös men spelmässigt på poäng till hemmalaget Västerås Skott: 7-6

Timrå kom ut med mer fart och energi till denna period. Västerås fortsatt resoluta i försvarsspelet och lyckades avvärja det mesta. En liten scenförändring från den första perioden kunde skönjas. Gästande Timrå fick mer tid för uppspel och mer tid med puck under kontroll i anfallszonen.

Det var därför inte helt ologiskt att Timrå tog ledningen i matchen även om målet föregicks av slarv från Västerås. Västerås hade chansen, två gånger om, att lägga pucken djupt ned i Timrås zon men istället kunde Timrå vända i en blixtsnabb kontring. Timrås Morten Madsen tog fart in i anfallzon, spelade över till Sebastian Hartmann, som skickade pucken i mål fram till ledning 1-0 för Timrå. Emil Kruse chanslös. Tid 26:47.

Västerås fick två chanser till spel i powerplay under perioden utan att för den skull komma till några riktigt heta avslut som kunde hota Jacob Johansson i Timrås mål.

Spelmässigt kom Västerås tillbaka under senare delen av perioden. Detta till viss del beroende på spel i powerplay. Men Västerås hade fortsatt svårt att komma till avslut i riktigt bra lägen. Timrå försvarade sig förtjänstfullt i egen zon och gav inte bort några fria ytor i slottet framför sin egen målvakt. Skott: 6-8.

Skulle Västerås hitta tillbaka till det frenetiska spelet man började matchen med? Under periodens första minuter försökte Västerås hitta en väg fram till ett kvitteringsmål. Timrå fortsatte att spela ett oerhört stabilt försvarsspel och bjöd inte ens ett lillfinger till hemmalaget.

Istället för en reducering kunde Timrå trycka in 2-0 genom Christopher Liljewall. En situation som på sitt sätt belyste skillnaderna mellan lagen denna kväll. Ett skott, en retur, och Liljewall fick två chanser att peta in pucken. Emil Kruse en aning frustrerad och menade att han haft handsken på pucken. En videogranskning visade att så inte var fallet. Tid 47:21

Efter detta mål för Timrå öppnade isytorna upp sig rejält. Västerås chanspelade lite mer och gav därmed spelskickliga Timrå massor av is att spela på. Timrå var nära ett tredje mål omgående efter sitt andra mål. Men Timrå skulle få ett tredje mål rätt snart i perioden. Västerås tappade markering helt i slottet där Jesper Boqvist dök upp på pass från Jens Löke. Det bara small bakom en chanslös Emil Kruse när Timrå dundrade in sitt tredje mål för kvällen. Tid 51:40.

Och värre skulle det bli för hemmalaget. Timrå tilldömdes spel i powerplay efter att Västerås Anton Mylläri dragit på sig en interference framför egen målvakt. Än en gång visade Timrå att den som vill mest vinner mest. Ett skott, två returer, och sedan kunde Timrås Jacob Blomqvist raka in 4-0. Tid 56:47.

Det tog inte slut där! Bara knappa halvminuten senare skickade Timrås Jeremy Boyce-Rotevall in 5-0 till sitt lag efter att pucken studsat fram via Västeråsbacken Gustav Berglunds skridsko. Tid 57:28.

Västerås "tappade allt" i den andra delen av sista perioden och fick se sig närmast överkörda av ett oerhört välspelande och effektivt motståndarlag i Timrå.

Skott: 10-11

Skott totalt: 23-23

Summering

Fyrtio minuter hängde Västerås med mot Timrå. Efter Timrås 2-0 svängde pendel över närmast helt och fullt till gästande Timrå. Två klart godkända perioder mot ett riktigt bra motstånd får laget ta med sig. Däremot såg det ut som att luften närmast gick ur laget efter 0-2. Västerås försökte och försökte men det var stängt och tillbommat i de farliga ytorna framför målet. Timrås seger var mycket välförtjänt men segersiffrorna tilläts bli väl stora. Tre insläppta mål under matchens sista nio minuter var inte speciellt muntert.