Seger hemma mot Malmö
Publicerad: 2022-10-22
Västerås J20 inledde helgens spel på bästa sätt med en seger 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) hemma mot Malmö på lördagseftermiddagen. Coach Jonathan Thorsell var lite mer belåten idag än efter tidigare matcher.

Ja, det var riktigt skönt med en seger efter alla dessa snöpliga förluster. Det var en tight första period och jag tyckte att vi inledde lite avvaktande, men ju längre perioden led så spelade upp oss och agerade kompaktare. Seden kom vi ut riktigt starkt i andra där vi stundtals spelade riktigt bra och skapade en massa chanser. Ser man till det så hade det inte varit orättvist om vi vunnit den perioden med 3-0. Vi var hungrigare och blev modigare och fick också bra tryck på dem, men kunde kanske varit lite kaxigare in på kassen. Jag tyckte att vi släppte loss mer i andra och tredje, vi vågade spela ut och hade en stor delaktighet i båset. Det kändes som det lossnade lite för oss efter en riktigt stark andraperiod. Sedan var vi bra och tighta i boxplay, vilket också gav oss energi. Det var jäkligt skönt att få vinna igen, särskilt när vi bara gjorde ett mål. Det var efterlängtat efter alla snöpliga uddamålsförluster och kändes viktigt, vilket också märktes i omklädningsrummet efteråt. Nu njuter vi av detta i kväll och laddar för HV71 i morgon, kommenterade Jonathan.