Seger hemma mot Rögle
Publicerad: 2022-03-05
Västerås J20 inledde helgens spel med en övertygande seger hemma mot Rögle. VIK var det starkaste laget matchen igenom och vann med 6-1 (2-0, 4-1, 0-0) efter en väl genomförd insats. Coach Jonathan Thorsell var följaktligen nöjd med lagets insats.

-Ja verkligen! Det skönaste med matchen var att vi fick lite utdelning på våra chanser och att se hur mycket det gör för energin i laget. Idag hade vi en vilja att gå framåt och en tyngd att ta puckar på mål. Vi var aktiva och starka på pucken. Vi hade också en bra defensiv med stark backcheck, vilket gjorde att backarna kunde stå upp. Det spelet funkade verkligen riktigt bra idag. Det gjorde både att vi fick ner farten på deras spel och att vi fick bra omställningar med bra fart genom mittzon och in i anfallszon där vi kunde ta puckar på mål och skapa chanser. Fem mot fem och boxplay funkade jättebra idag. Sen fick vi kanske inte till vårt powerplay så som vi skulle vilja, men i övrigt var spelet bra och hade lite av slutspelskaraktär över sig. Sammanfattningsvis var det var en bra genomförd match av killarna och en välförtjänt seger, kommenterade Jonathan.

Målskyttar:

1-0 Alfred Aalto assisterad av Hugo Frylén och Marcus Lindström

2-0 Filip Wiberg assisterad av Gabriel Kangas

3-0 Filip Wiberg assisterad av Alfred Aalto

4-0 Karl Andersson assisterad av Hugo Lejon och Gustav Lagerlöf 5-1 Filip Wiberg assisterad av Alfred Aalto och Gabriel Kangas

6-1 Hugo Lejon assisterad av Gabriel Kangas och Philip Runnemalm

Skottstatistik

37-26 (8-6, 18-6, 11-14)

Martin Gustavsson