Effektivt Timrå tog tre poäng mot VIK
Publicerad: 2019-10-09
Det blev förlust i bortmatchen mot Timrå där hemmalaget var skoningslösa i sina avslut.

Gästande Västerås inledde perioden på ett bra sätt och det tog inte långt tid innan det första riktigt vassa läget dök upp. Sebastian Benker fick skrinna iväg med trissan, tog sin in i anfallzonen på högerkanten, men avslutet räddades av Timrås målvakt Viktor Brattström. Efter den missade chansen fortsatte Västerås att förlägga det mesta av spelet i Timrås zon och vaskade fram ännu några avslut som kunde resulterat. När Timrå drog på sig en utvisning(Filip Westerlund, interference) fick Västerås en fin chans att ta målmässigt kommando i matchen. Inledningsvis i sitt powerplay lyckades man få till några avslut men inget som riktigt hotade med nätkänning.

När det gått lite mer än halva perioden kom första målet, och det var hemmalaget Timrå som fick utdelning. En spelvändning där man kom tre mot två och hittade fram med en delikat passning mellan två Västeråsbackar. Passningen fångades upp av Timrås Jonathan Carlsson som mycket snyggt fintade ned Jesper Myrenberg och därefter lyfte in pucken fram till 1-0. Tid 11:14

Bara minuten senare var det dags för Timrå att spela sitt första powerplay för kvällen. Det var Västerås Jerome Leduc som fick sätta sig i utvisningsbåset(hakning). Det tog inte många sekunder innan Timrås elegant spelade sig fram till 2-0 genom avslut mitt i slottet framför Jesper Myrenberg i Västerås kasse. Målskytt Sebastian Hartman(Albin Lunding, Jonathan Dahlén) Tid 13:12.

Trots en spelmässigt bra period av Västerås låg man under med 0-2. Timrå å sin sida tog vara på sina chanser på ett närmast kliniskt sätt. Skott:7-9

Västerås inledde perioden på ett bra sätt och vaskade fram en bra målchans. Men istället för en reducering klev Timrå upp och hängde in sitt tredje mål för kvällen. Återigen var det Sebastian Hartman(Tim Wahlgren, Sebastian Ohlsson). Nu frispelad från anfallande blå och defilerade ensam fram mot Jesper Myrenberg i Västerås målbur. En liten snabb dragning och pucken träddes in mellan benen på Västerås målvakt fram till 3-0. Tid 21:35

Efter målet fortsatte Västerås att försöka sätta press mot Timrås försvar och målvakt i jakten på en reducering. Sex minuter in i perioden fick Västerås ny chans till powerlay då Timrås Marcus Hardegård drog på sig utvisning för hakning. Man lyckades skapa några halvchanser men Timrå klarade sig undan ännu en gång. Västerås hade väldigt svårt att få till de avgörande passningarna och avsluten hade lite mer att önska.

Inte gick det bättre för Västerås när man fick ny chans till powerplay när samme spelare i hemmalaget, Marcus Hardegård, drog på sig ny utvisning(hakning). Slarviga passningar av Västerås samt en aggressiv box från hemmalaget bidrog till detta.

Trots att det var Västerås som hade mest puckinnehav blev det återigen Timrå som gjorde mål. Denna gång efter ett nedlägg i Västerås försvarszon. Pucken spelades in från sarghörnet till Sebastian Ohlsson som i höjd med tekningscirkeln tog ett snabbt avslut. Pucken seglade in över Jesper Myrenbergs axel och i mål. Tid 33:53. Timrå fortsatte därmed på den inslagna vägen att ta tillvara på chanserna som dök upp.

I slutsekunderna av perioden stångade sig Västerås Anthon Eriksson fram mot Victor Brattström i Timrås kasse. Med ett rappt backhandsskott lyckades han skicka in pucken i det bortre krysset. Tid 39:47. Ett mentalt viktigt reduceringsmål för Västerås. Skott: 7 - 13

Västerås fick en perfekt inledning på perioden genom ett reduceringsmål fram till 2-4. Det var Jimmie Jansson(William Wikman) som klev upp från sin backplats, dumpade ned pucken mot Timrås mål, åkte ifatt pucken, rundade kassen och lyckades peta in trissan mellan benen på målvakten. Tid 41:54

Målet gav självklart bortalaget Västerås massor av energi och jakten på ännu ett reduceringsmål började. Men precis som tidigare i matchen hade man fasligt svårt att komma fram till riktigt bra avslutslägen. Timrå lyckades allt som oftast hålla spelet i egen zon ute vid sargen. Inga passningar från bortalaget hittade in till medspelare i läge framför Timrås mål.

Om någon trodde att Västerås skulle lyckas i sitt försök till reducering så grusades denna förhoppning mitt i perioden. Timrå hamrade in 5-2 och matchen var avgjord. Målskytt denna gång Albin Lundin(Jens Löke). Det måste varit en hopplös känsla för spelarna i Västerås att notera hur hemmalaget skoningslöst gjorde mål när de fick sina lägen. Skott: 6-8

Summering:

Ett inefffektiv lag mot ett oerhört effektivt. Timrå uppträdde aning passivt inledningsvis och Västerås fick kliva in på isen och dominera rätt kraftigt första halvan av period ett. När utdelningen uteblev bjöds hemmalaget in i matchen. Något som man tog tillvara på bästa sätt genom ett göra två snabba mål fram till 2-0. Efter det kunde Timrå spela mer avslappnat och låta Västerås hålla pucken i väntan på lägen för spelvändningar. Något man nyttjade när 3-0 tillkom. Västerås oförmåga att ta sig in i det heta områdena framför mål bidrog till den magra utdelningen. När även spelet i powerplay havererade blev utgången av matchen fullt logisk.