Säsongen slut efter ny förlust mot Björklöven.
Publicerad: 2022-04-02
Trots en magnifik inledning av matchen, med ledning 1-0, orkade Västerås inte hela vägen.

Björklöven - Västerås 2-1(0-1,1-0, 1-0)

Vinna eller försvinna gällde inför kvällens match mot Björklöven på bortais.

Västerås öppnade matchen oblygt och var det klart bättre laget periodens första 10-12 minuter. Där och då skapade man flera målchanser. 1-0 till Västerås kom efter ett långt anfall i Lövens zon där pucken till slut hamnde hos Alexander Lunsjö i backposition. Lunsjö gled fram någon meter och pricksköt högt i målvaktens högra kryss. Tid 07:23.

Efter målet hade Västerås chansen att utöka sin ledning genom spel i powerplay. En spelform som helt gått i stå denna matchserie. Inte heller denna gång kunde man nyttja tillfället till att utöka sin ledning.

Under periodens senare del kom hemmalaget in mer allt i spelet och började ansätta Västerås försvar. När Isak Skedung åkte ut för en slashing(18:33) fick hemmalaget möjlighet att ställa upp sitt effektiva powerplay. Denna gång kunde dock Västerås hålla undan och därmed gå till pausvila med ledning 1-0.

En av de bättre perioder Västerås gjort i detta slutspel mot Björklöven. Tyvärr fick man inte med sig mer än ett mål trots flera fina chanser. Skott: 8-14

Den andra perioden blev på sitt sätt aningen parodisk. Massor av utvisningar perioden igenom. Både Västerås och Björklöven fick chans att spela powerplay med två man mer på isen utan att kunna förvalta detta. Västerås lyckades(!) dessutom dra på sig två utvisningar pga för många spelare på isen! När Mikael Frycklund åkte ut för roughing(35:03) kom till slut ett mål i powerplay för hemmalaget. Precis som i den förra matchen var det Fredric Andersson som höll sig framme på en målvaktsretur och kunde stöta pucken över och förbi Johan Gustafsson. En ny "strumprullare" från Fredrics sida. Tid 35:03.

Om Västerås gjorde en taktiskt och spelmässig närmast perfekt förstaperiod blev det rena rama motsatsen i period två. Laget, spelarna, drog på sig alldeles för många onödiga utvisningar och gav på det sättet bort matchen, mer eller mindre, till sina motståndare. Skott: 20-9

Björklöven fick en perfekt start i den sista perioden. Västerås försökte spela sig ur zon, fastnade längs sargen, och pucken studsade slutligen ut till Lövens William Eriksson. Denne grundlurade sin back och lade elegant in ledningsmålet fram till 2-1. Tid 49:27. Det var inte första gången under denna matchserie som Löven lyckades stänga längs sargerna och därifrån skapa farliga målchanser.

Västerås gjorde vad de kunde för att nå en kvittering men lyckades inte denna gång. Inte ens med spel sex mot fem sista minuten kunde man hitta en väg att kvittera. Löven spelade dessutom oerhört diciplinerat i avslutande period och bjöd inte på några utvisningar. Skott: 6-13

Summering

Västerås inledde strålande och var det klart bättre laget under långa stunder i den första perioden. Inför fortsättningen var känslan att Västerås skulle kunna vända hem för ännu en match i denna kvartsfinal. Tyvärr drog laget på sig alldeles för många utvisningar av kategorin "onödiga" och gav därmed bort momentumet i matchen till hemmalaget. När sedan Löven snabbt stänkte in 2-1 i den tredje perioden sänkte sig mörkret än mer för Västerås. Trots tappert kämpande ända fram till slutsignalen lyckades laget inte skapa tillräckligt offensivt tryck för en kvittering. Summerar man denna matchserie är det bara att konstatera att laget inte räckte till när det gällde. Ett havererat powerplay bidrog självklart till detta. Björklöven gjorde sju(7) mål i denna spelform. Västerås ett(1). Nu är det bara för spelare, tränare, förening, att packa trunken och ladda om för ny säsong.