Fredrik Johansson klar för säsong 15 i VIK

13 februari 2020 11:15

Nyheten presenterades på isen inför nedsläpp i går till publikens stora jubel. Fredrik Johansson kör en säsong till, hans 15:e i VIK.

-Jätteroligt att VIK vill ha mig kvar ett år till, säger lagkaptenen.


Fredrik Johansson fyller 36 år om ett par veckor. Han passerade nyligen 600 matcher i VIK-tröjan och gör just nu sin 14:e säsong i Gulsvart. Nu är det klart att det blir en 15:e också.

Innan nedsläpp i VIK-Karlskrona i går kväll presenterades nyheten att "Freddan" har förlängt sitt kontrakt med ytterligare en säsong.

-Känns jätteroligt att VIK vill ha mig kvar ett år till. Jag känner mig fräsch både fysiskt och mentalt och jag tycker fortfarande att hockey är riktigt roligt. Det gick snabbt att hitta en lösning när VIK ville ha det så, säger Johansson.

Din 15:e säsong i VIK, hur känns det när man säger det?

-Att man är gammal (skratt). Jag och min familj har trivts bra här i Västerås i alla år, och även i klubben. Sen har åren bara rullat på. Jag är stolt över att ha spelat så många säsonger i en och samma klubb, och hoppas på att jag har mina bästa stunder framför mig med VIK.

Sportchef Patrik Zetterberg om kontraktsförlängningen:

-Känns jättekul att vi kan jobba vidare ett år till med Freddan. En ambassadör för oss, både på och utanför isen. Freddan har fortfarande en otrolig energi och driv, han vill bli bättre varje dag och tycker hockey är kul. Det är viktigt för oss att ha med de fanbärarna. En hörnsten i vår verksamhet.