NYHET: Aktiv sittplats i arenan - så gör du för att boka nya sittplatserna
Publicerad: 2021-09-22
Vi utökar antalet sittplatser i den spelriktning där vi anfaller i två perioder. Varmt välkomna till vår nya aktiva sittplats!

Så bokar du våra nya sittplatser!

  • Biljetterna på aktiv sittplats säljs på samma sätt som alla övriga biljetter - genom https://vik.ebiljett.nu
  • Du hittar dom under "Aktiv sittplats (sektion R)"
  • Sektionen går att boka redan till hemmamatchen mot Vita Hästen fredag 1 oktober - och det finns fortsatt platser kvar där till den matchen

Bakgrund

Västerås IK har under många år haft en hög beläggning på sittplats i den spelriktning där vi anfaller två perioder.

Många VIK-are har upplevt en frustration i att det varit svårt att få tag i biljetter på den sidan av arenan.

Därför har klubben inför säsongen 2021/22 investerat i att bygga om på två ytor i arenan. Båda är belägna i anslutning till den zon där vi anfaller två gånger.

I dag berättar vi om den yta som är belägen mellan sittplatssektionen Q och hemmastå. Där har Västerås IK valt att addera ytterligare 82 sittplatser - som är färdigmonterade och går att boka redan till hemmamatchen mot Vita Hästen den 1 oktober.

— Det räcker att titta på matchen mot just Hästen den 1 oktober för att förmedla hur viktig den här justeringen är för klubben. Redan nu, med nio dagar kvar till match, är sektion Q, P, O, N, M, L och K sålda till 90 procent eller mer. Det finns sett till vår arenakapacitet en enorm efterfrågan på sittplatser på den sida där vi anfaller två perioder. Det har sett likadant ut när vi analyserar även tio år tillbaka i tiden. För att nå vårt mål inom treårsplanen Gulsvart2024 måste vi skapa fler attraktiva sittplatser - och därav den här investeringen, säger privatmarknadsansvarige Kevin Johansson.

Den nya sektionen tituleras aktiv sittplats och kommer med en uppmuntran från både Västerås IK och VIK Support.

— Det är både klubbens och supporterföreningens önskan och förhoppning att den nya sittplatssektionen blir en aktiv sittplats.

Vad innebär aktiv sittplats för den som inte känner till begreppet?

— En perfekt sektion för exempelvis dig som efter flera år i hemmaklacken väljer att gå över till sittplats - men fortsatt vill vara med och bidra till inramningen. Gillar du att bidra till läktarkulturen samtidigt som du vill sitta på en plats där du ser matchen ruskigt bra och får hela stämningen från stå är det här du ska vara.

Västerås IK har haft en dialog med VIK Support i flera år gällande att använda en liten yta av hemmastå för att utöka antalet sittplatser. Dialogen har hela tiden varit positiv.

— Vi har haft en ståplats som tagit 1 743 personer. Så många biljetter har klubben nästan aldrig sålt till ståplats under tio års tid - de tillfällena går snudd på att räkna på en hand och så skapar vi inte en ekonomi som tar klubben framåt. Hemmastå har varit för stor medan sittplatserna varit för få. Nu agerar vi för en bättre balans - som i det stora perspektivet kommer öka klubbens möjligheter att verkställa Gulsvart2024.

— Vi kommer fortsatt ha en av Sveriges största ståplatskapaciteter där VIK Support och våra engagerade supportrar kan fortsätta att skapa en läktarkultur av absolut högsta klass. Vår största spetsegenskap i form av läktarupplevelsen på våra hemmamatcher är inramningen som genereras i synnerhet genom hemmastå. Det är klubben mycket tacksam och stolt över och värnar om på alla sätt. Det är vår fasta övertygelse att det går att värna om fler saker samtidigt och parallellt med varandra.

Hur är sikten från de nya sittplatserna?

— Köp en biljett och utvärdera själva! Skämt åsido. Vi tycker att det är helt suveräna platser. Du sitter rakt i spelriktningen mot det mål där vi nätar under två perioder. Det är några av arenans klart bättre platser - vilket gör att vi rent prismässigt värderar den precis lika högt som populära sektion Q. Det är kanonplatser.

Går det att köpa seriekort där?

— Ja. Kontakta [email protected] för vidare dialog.

Västerås IK har finansierat hela ombyggnationen av aktiv sittplats med egna medel.

— Vår övertygelse om att vi behöver fler sittplatser är så stark att vi inte såg en annan väg framåt än att våga satsa med egna medel. Samtidigt har vi genomfört renoveringen på ett extremt kostnadseffektivt sätt. Vi har haft en fantastisk partner i Västerås Diamantborr och Kjell Finnberg som lett arbetet, där sedan både personal och spelare från organisationen deltagit i arbetet för att hålla nere kostnaderna. Både ekonomiskt och publikmässigt var det en no brainer-affär som vi hoppas ska göra att fler VIK-are känner att de kan få tag i den typ av sittplatsbiljett de önskar.

Västerås IK bygger även om det som tidigare hette sektion A och som ligger mellan restauranghyllan och hemmastå. Mer kommunikation kring den följer inom kort.

Så bokar du våra nya sittplatser!

  • Biljetterna på aktiv sittplats säljs på samma sätt som alla övriga biljetter - genom https://vik.ebiljett.nu
  • Du hittar dom under "Aktiv sittplats (sektion R)"
  • Sektionen går att boka redan till hemmamatchen mot Vita Hästen fredag 1 oktober - och det finns fortsatt platser kvar där till den matchen
Jimmy Gerdin