Biljettinformation ispremiären och träningsmatchen mot HV71
Publicerad: 2021-08-03
Här följer biljettinformation till lördag 7/8 samt torsdag 12/8.

Västerås IK har utifrån nuvarande Coronarestriktioner anpassat ABB Arena Nord för att ge våra supportrar och partners maximal möjlighet att se oss spela på plats.

Därför har vi delat upp arenan i fem så kallade sektioner – där varje sektion agerar som en egen zon med egen ingång och egna toaletter. För att upprätthålla tillståndskraven för att arrangera ett evenemang i en sektionsavgränsad arena betyder det att du inte får röra dig mellan sektionerna – utan måste stanna inom den sektion du tilldelas biljett.

Totalt kan vi ta emot 615 personer på sittplats, 50 personer på ståplats samtidigt som restaurangen erbjuder ytterligare drygt 100 platser. Sammanlagt ger det en nuvarande maxkapacitet på 785 personer.

Samtliga platser (förutom restaurangen) kommer i första hand erbjudas till Västerås IK:s seriekortsinnehavare och partners. Detta gäller för både ispremiären lördag den 7 augusti och träningsmatchen mot HV71 torsdagen den 12 augusti.

Vid fullt utnyttjande av våra seriekortsinnehavare och partners kommer inga biljetter att förmedlas till allmän bokning utöver bokningsmöjligheten i restaurangen. För att försäkra dig om möjligheten att erhålla en biljett kan du teckna ett seriekort till säsongen 2021/22. Det gör du genom den här länken: https://vik.ebiljett.nu/Tickets/Choose/14?S=1

Biljetterna till ispremiären och träningsmatchen mot HV71 kommer endast kunna bokas via vik.ebiljett.nu. Anledningen är att myndighetskraven för att arrangera evenemang inom nuvarande Coronarestriktioner kräver att alla sittplatsbesökare tilldelas en specifik plats. Därför kan vi inte göra som tidigare år med fri sittning på både ispremiär och träningsmatcher.

Precis som tidigare är både ispremiär och träningsmatcher i ABB Arena gratis att besöka.

Med anledning av den kraftigt avgränsade arenan kan du tyvärr inte räkna med att sitta på din ordinarie plats för ditt seriekort. Arenan är blockerad så att alla sällskap är utformade som ”tvåor” (två sittplatser bredvid varandra) där det sedan följer två blockerade stolar i sidled och en blockerad rad framför och bakom. Det måste hela tiden vara en meters avstånd till nästa sällskap i samtliga riktningar.

Det betyder också att du endast kan sitta en eller två personer i varje sällskap. Du kan alltså inte vara tre, fyra, fem eller flera personer i ett sällskap på sittplats. På ståplats kan du däremot ha ett sällskap på upp till åtta personer. Även där gäller en meters avstånd i samtliga riktningar från ett sällskap till nästa.

Varje seriekortsinnehavare kommer ha möjlighet att boka två biljetter på sittplats alternativt en på ståplats. Det kommer att vara först till kvarn fram till dess att kvoten av biljetter är slut. Är ni två seriekortsinnehavare som går tillsammans bör ni med fördel prata ihop er och endast plocka ut en kvot om två biljetter för att ge så många som möjligt chansen att gå.

Du som har seriekort på sittplats tar ut biljetter där, du som har seriekort på ståplats tar ut biljett där.

Vid ett scenario där det finns biljetter kvar efter att förturen för seriekortsinnehavare och partners gått ut släpper vi kvarvarande biljetter till allmän bokning. Detta meddelas då via klubbens officiella kanaler.

Följande tider för biljettsläpp gäller

Ispremiären, lördag 7 augusti klockan 15.00.

Biljettsläpp seriekortsinnehavare och partners: Onsdag 4 augusti klockan 8.00. Länk meddelas via e-post.

Eventuellt biljettsläpp allmänheten: Fredag 6 augusti klockan 8.00. Länk meddelas på www.vik.se och i sociala medier.

Allmän bokning av restaurangplatser (helst sällskap på 4-6 personer): Maila [email protected] senast fredag 17.00.

Träningsmatch: Västerås IK-HV71, torsdag 12 augusti klockan 18.00.

Biljettsläpp seriekortsinnehavare och partners: Måndag 9 augusti klockan 11.00. Länk meddelas via e-post.

Eventuellt biljettsläpp allmänheten: Onsdag 11 augusti klockan 8.00. Länk meddelas på www.vik.se och i sociala medier.

Allmän bokning av restaurangplatser (helst sällskap på 4-6 personer): Maila [email protected] senast fredag 17.00.

Bokning av restaurangplatser till ispremiären lördag 7 augusti

Pris: 199 kronor

Meny: Högrevsburgare med tillbehör.

Hyllan öppnar: Klockan 14.00

Storlek på sällskap: Vi prioriterar bokningar på 4-6 personer.

Bokning sker genom att maila [email protected] och ange antalet personer i ert sällskap.

Utöver platserna på hyllan slår Coppersmiths ”Beer garden” upp portarna 13.00, och där kommer möjlighet finnas för de som sedan ska sitta på läktaren att beställa mat innan ispremiären. Då äter du utomhus eller i bistron för att sedan se matchen på tilldelad plats på läktaren.

Bokning av restaurangplatser till Västerås IK-HV71 torsdag 12 augusti

Pris: 350 kronor

Meny: Pepparrubbad flankstek med ramslöksaioli, smörbakade primörer, rödvinssås och rostad färskpotatis.

Kaffe med en god kaka.

Hyllan öppnar: Klockan 16.00

Storlek på sällskap: Vi prioriterar bokningar på 4-6 personer.

Bokning sker genom att maila [email protected] och ange antalet personer i ert sällskap.

Privatmarknadsansvarig Kevin Johansson