Vita Hästen - Västerås 3-2

14 september 2019 09:40

Till denna match fick laget resa utan fyra spelare som stannade hemma p.g.a skada eller sjukdom. Efter en rad segrar under försäsongen blev det förlust i genrepet borta mot Vita Hästen. En match som framför allt präglades av väldigt mycket utvisningar.


Första perioden

Inför nedsläpp i matchen tvingades tränarna till omkastningar i alla formationer pga skador och sjukdomar. Jimmie Jansson/Lorek fick lämna sin backplats för att istället spela forward.

När pucken väl släpptes var det inledningsvis hemmalaget Vita Hästen som stod för spelet och gästande Västerås fick fokusera på att hålla rent i egen zon. Trots detta blev det Västerås som gjorde första målet. Calle Ehrnberg skickade ett pass från blålinjen fram till Viktor Hertzberg som förvaltade detta till att skicka pucken i mål fram till 0 - 1. Tid 04:09

När drygt halva perioden var spelad drog hemmalaget Vita Hästen på sig två utvisningar med kort mellanrum vilket gav Västerås chansen till spel fem mot tre. Något man utnyttjade då unge Gustav Lindberg skicka in 0-2. Tid 12:07. I efterföljande powerplay, fem mot fyra, var William Wikman ytterst nära att utöka ledningen men pucken stoppades av målburens ena stolpe.

Spelmässigt var det hemmalaget Vita Hästen som briljerade mest när det var fullt manskap på isen för båda lagen.

Skott: 6-8

Andra perioden

Denna period präglades framför allt av massor av utvisningar. Det var inte många spelminuter som fördes i spel fem mot fem. Ständiga boxplay och powerplay avlöste varandra för lagen. Det var kort sagt rätt grinigt ute på isen och spelarna i båda lagen hade lite svårt att fokusera på spelet.

Det lag som hanterade denna situation bäst var hemmalaget Vita Hästen som passade på att både reducera(Rikard Olsén) samt kvittera(Simon Krekula) innan perioden var över. Det senare målet gjordes i powerplay.

Skott: 18-7

Tredje perioden

Västerås fick inleda den sista perioden i boxplay och det tog bara ynka 33 sekunder innan Christopher Fish kunde skicka in ledningsmålet för Vita Hästen. Västerås försökte ta sig tillbaka, spelmässigt, in i matchen igen och under den senare delen av tredje perioden fick man allt mer offensivt tryck. Trots detta kom Västerås inte längre än till ett bortdömt mål.

Skott: 8-10

Summering:

Ett genrep med två viktiga centrarna borta, ommöblering av kedjor och formationer, var naturligtvis inte optimalt. Å andra sidan hävdas att ett uselt genrep borgar för en bra premiär. Den lärdom laget kan ta med sig är att det krävs fullt fokus, samt fullt manskap på isen, varje match, när serien startar. Det kommer, som vanligt, inte finnas några enkla segrar.