Ny förlust, denna gång borta mot Östersund.
Publicerad: 2022-11-04
Västerås hade lite att bevisa efter den tama insatsen senast borta mot SSK där laget förlorade stort. Av detta blev inte mycket. Ny förlust, denna gång med 1-3.

Östersund - Västerås 3-1 (1–0, 0–1, 2-0)

Västerås Mikael Frycklund kom inte till spel denna match, heller. Däremot var Marcus Bergman tillbaka efter att stått över matchen mot SSK senast.

Första perioden

Västerås fick ett tidigt powerplay i matchen, en spelform som tidigare skördat triumfer, men denna gång blev resultatet platt och intet.

Genomgående perioden igenom var det hemmalaget Östersund som stod för det mesta offensiva spelet och Ian Blomquist i Västerås kasse fick en del att göra. Även om Östersund inte skapade de riktigt heta chanserna var de ofta framme och oroade runt Västerås kasse.

Tack vare hemmalagets starkare vilja att vinna närkamper kunde man rättvist ta ledningen i matchen. En puck bakom Västerås kasse jobbades fram till en fristående Kimi Koivisto som från nära håll skickade in pucken i bortre krysset(15:28).

En period som hemmalaget vann välförtjänt med 1-0. Skott: 10-5

Andra perioden

Tidigt i perioden kunde Västerås kvittera genom Ludvig Östman som smög in från sin backposition och skickade ett välplacerat skott förbi Östersunds målvakt(23:32). Västerås vaknade till mer i denna period och förlade allt mer spel i offensiv zon. Tyvärr saknades det allra sista. Den öppnande passningen eller ett välriktat avslut.

Västerås bästa chans till ett ledningsmål kom i periodens absolut sista sekund då Daniel Gunnarsson skickade ett skott mot mål som styrdes i stolpen. Östersund hade även de sina chanser men perioden gick spelmässigt knappt på poäng till Västerås. Skott: 5-15

Tredje perioden

Västerås ville säkert komma ut med än mer energi till den avgörande perioden för att plocka med sig tre poäng hem. Och visst försökte man, men, man fick aldrig riktigt något grepp om sin motståndare. Inte blev det bättre när Alexander Lindelöf, aningen oturligt, trippade en motståndare i egen zon(43:42). Östersund fick inte ordning på det uppställda spelet. När Västerås precis var på väg att klara av ett boxplay i perioden kom en matchavgörande sekvens. Två forwards klev upp högt i Östersunds zon men blev överspelade. Östersund vände blixtsnabbt och kom fyra mot två. Pucken till Carl Skärström som från ett fritt läge skickade in 2-1 till hemmalaget(45:43).

Efter sitt 2-1 mål hade hemmalaget Östersund rätt bra kontroll på händelserna. Västerås fortsatt svårt att få fast spelet offensivt och de farliga avsluten lyste med sin frånvaro.

Det blev istället Östersund som fick göra även nästa mål i matchen. En inbrytning framför mål där pucken räddades av Ian Blomquist. Pucken hoppade ut mitt i slottet där Alexander Anderberg lämpligt kom inåkande. Ett högt avslut senare och 3-1 till Östersund(57:26) Skott: 7-7

Summering

Det blev, tyvärr, ingen större uppryckning spelmässigt av Västerås efter förlusten borta mot Södertälje. Laget ser för tillfället väldigt otajmat och energilöst ut, över hela isen. I stort sett inget fungerar som tänkt. Östersund spelade klokt och var det bättre laget över tre perioder och behöver inte på något sätt be om ursäkt för sin seger.